ΓΔ: 1481.65 0.11% Τζίρος: 87.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Μελίντα Γκέιτς αποσύρεται από το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Γκέιτς

Οι δισεκατομμυριούχοι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, συνιδρυτές ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς παγκοσμίως, υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου το 2021, έπειτα από 27 χρόνια γάμου.

Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτήθηκε από συμπρόεδρος του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Σύμφωνα με την ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η τελευταία της ημέρα στο ίδρυμα θα είναι η 7η Ιουνίου.

Οι δισεκατομμυριούχοι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, συνιδρυτές ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς παγκοσμίως, υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου το 2021, έπειτα από 27 χρόνια γάμου. Τότε είχαν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν μαζί το φιλανθρωπικό έργο τους.

Το ίδρυμα είναι ένας από τους ισχυρότερους οργανισμούς παγκοσμίως όσον αφορά τη δημόσια υγεία. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια για να φέρει μια επιχειρηματική προσέγγιση στην καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Σερ θα τραγουδήσει στο φιλανθρωπικό γκαλά για το AIDS στις Κάννες

Η Ντέμι Μουρ θα είναι η οικοδέσποινα της 30ης έκδοσης του φιλανθρωπικού γκαλά που οργανώνει τo Ίδρυμα για την Έρευνα για το Aids, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο παράλληλα με το Φεστιβάλ των Καννών.
Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σούνακ ζήτησε συγγνώμη για το σκάνδαλο του μολυσμένου αίματος

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αύριο Τρίτη η κυβέρνησή του θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αποζημίωσης των θυμάτων για την «χειρότερη ιατρική καταστροφή» στην ιστορία του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ευθύνες στις αρχές για το σκάνδαλο μολυσμένου αίματος στη Βρετανία

Επί είκοσι χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι που έπασχαν από αιμορροφιλία ή υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, μολύνθηκαν από τους ιούς της ηπατίτιδας C και του HIV, από το αίμα που τους μεταγγίστηκε.
World-Health-Organization-WHO-POY-ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Διαπραγματεύσεις για μια παγκόσμια συμφωνία ενάντια σε μελλοντικές πανδημίες

Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη. Ξεκίνησαν στις 29 Απριλίου και θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες σε κρίσιμα ζητήματα της συμφωνίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Τσεχία - Τρεις θάνατοι

Η χώρα των 10,9 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 7.888 κρούσματα κοκκύτη από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. Οι έφηβοι αποτελούν την πλέον πληγείσα ηλικιακή ομάδα.