ΓΔ: 906.1 0.06% Τζίρος: 23.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:55:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιβραδύνεται η ανάπτυξη στις χώρες του ΟΟΣΑ

Στο 0,2% επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ των χωρών του ΟΟΣΑ στο τελευταίο τρίμηνο του 2019. Στο 0,1% ήταν η αύξηση του ΑΕΠ στην ευρωζώνη το αντίστοιχο διάστημα.

Σε χαμηλούς ρυθμούς κινείται η ανάπτυξη του πραγματικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) των χωρών του ΟΟΣΑ καθώς στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 επιβραδύνθηκε στο 0,2% έναντι 0,4% στο προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, από τις οικονομίες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών που έχουν ανακοινώσει στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο του 2019, αύξηση του ΑΕΠ καταγράφηκε μόνο στις ΗΠΑ (0,5% όσο και στο προηγούμενο τρίμηνο).

Το ΑΕΠ μειώθηκε σημαντικά στην Ιαπωνία (κατά 1,6% μετά την αύξηση του φόρου κατανάλωσης τον Οκτώβριο), στην Ιταλία (0,3%) και τη Γαλλία (0,1%), ενώ έμεινε στάσιμο στη Βρετανία και τη Γερμανία (μετά από αύξηση 0,5% και 0,2%, αντίστοιχα, στο προηγούμενο τρίμηνο). Στην Ευρωζώνη, η αύξηση του ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο 0,1% από 0,3% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ετήσια βάση, η αύξηση του ΑΕΠ στην περιοχή του ΟΟΣΑ επιβραδύνθηκε στο 1,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 από 1,7% στο τρίτο τρίμηνο. Μεταξύ των επτά μεγαλύτερων οικονομιών, οι ΗΠΑ σημείωσαν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (2,3%), ενώ η Ιαπωνία σημείωσε την χαμηλότερο (-0,4%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΟΟΣΑ: Ακόμα 6 - 12 δύσκολοι μήνες μπροστά μας - Με εμπόδια η ανάκαμψη

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ πρέπει να αναμένουμε «δύσκολη» ανάκαμψη για μεγάλες και μικρές οικονομίες ενώ και η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε για μία νέα «χαμένη δεκαετία» με αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και δυσκολίες στην αγορά εργασίας.