ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Deutsche Bank, Banks, Trapezes
Φωτο; Shutterstock

Ρωσικό δικαστήριο κατάσχεσε περιουσιακά στοιχεία της Deutsche Bank

Η τράπεζα, μαζί με τη γερμανική Linde, ήταν ένας από τους εγγυητές πιστωτές στο πλαίσιο σύμβασης για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Ρωσία, η οποία ανεστάλη λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Ρωσικό δικαστήριο διέταξε το πάγωμα των λογαριασμών, της περιουσίας και των μετοχών της Deutsche Bank στη Ρωσία σε αγωγή κατά της γερμανικής τράπεζας, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η τράπεζα, μαζί με τη γερμανική Linde, ήταν ένας από τους εγγυητές πιστωτές στο πλαίσιο σύμβασης για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Ρωσία, η οποία ανεστάλη λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Η υπόθεση ασκήθηκε μετά από καταγγελία της RusHimAlliance με έδρα την Αγία Πετρούπολη, μιας κοινοπραξίας που ανήκει στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom και η οποία διαχειρίζεται το έργο.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης απαγόρευσε στην Deutsche Bank να χρησιμοποιήσει το 100% του μεριδίου της στο εγκεκριμένο κεφάλαιο της ρωσικής θυγατρικής της, καθώς και στην Deutsche Bank Technology Center LLC.

Το δικαστήριο κατέσχεσε επίσης τίτλους, ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Deutsche Bank, καθώς και στη ρωσική θυγατρική της και στην Deutsche Bank Technology Center Ltd., αξίας έως και 238,6 εκατομμυρίων ευρώ (259,36 εκατομμύρια δολάρια). Την Πέμπτη, ρωσικό δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων, των λογαριασμών και της περιουσίας της UniCredit, θυγατρικής στη Ρωσία του ομίλου UniCredit με έδρα το Μιλάνο, καθώς και των μεριδίων της σε δύο θυγατρικές, στο πλαίσιο παράλληλης αγωγής.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: Ανεπαρκείς οι διπλωματικές προσπάθειες ΕΕ με τη Ρωσία

Η Άγγελα Μέρκελ κάλεσε την ΕΕ να εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνη με τη Ρωσία, εκφράζοντας λύπη για τη μη αξιοποίηση του διπλωματικού δυναμικού, ενώ χαρακτήρισε απαραίτητη τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έκδοση Ουκρανού από την Ισπανία στη Γερμανία για ρωσική κατασκοπεία

Ουκρανός ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας εκδόθηκε από Ισπανία στη Γερμανία και τελεί υπό κράτηση. Συνελήφθη κοντά στην Αλικάντε τον Μάρτιο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και τώρα εκδόθηκε βάσει εντάλματος της γερμανικής δικαιοσύνης.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το Βερολίνο καθησυχάζει για τη ρωσική παρουσία στη Βαλτική

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν ανησυχεί για τη ρωσική ναυτική παρουσία στη Βαλτική, τονίζοντας πως οι ενέργειες της Ρωσίας συμμορφώνονται με το διεθνές ναυτικό δίκαιο και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι ασυνήθιστο.
Μπόρις Πιστόριους πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πιστόριους: Τέχνασμα οι δηλώσεις Πούτιν για διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία

Ο Μπόρις Πιστόριους χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πούτιν για διαπραγματεύσεις ως πιθανό τέχνασμα και ανακοίνωσε νέα γερμανοουκρανικά εξοπλιστικά προγράμματα, με έμφαση στα μη επανδρωμένα συστήματα και την από κοινού ανάπτυξή τους.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία απορρίπτει διαμεσολάβηση Σρέντερ για την Ουκρανία

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση Πούτιν για διαμεσολάβηση του Σρέντερ στον πόλεμο Ουκρανίας, τονίζοντας πως οι αρμόδιοι φορείς της Ευρώπης είναι γνωστοί και ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να συμμετέχει στις προσπάθειες ειρήνης.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Επιφυλάξεις για ρόλο Σρέντερ ως μεσολαβητή στην Ουκρανία

Ο Γκύντερ Κριχμπάουμ δήλωσε πως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν μπορεί να θεωρηθεί ουδέτερος διαμεσολαβητής λόγω της στενής σχέσης του με τον Πούτιν, απορρίπτοντας την πρότασή του να μεσολαβήσει στον πόλεμο Ουκρανίας–Ρωσίας.