ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα

Το Ιράν επιβεβαίωσε πως διεξάγει εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τις ΗΠΑ στο Ομάν

Οι συνομιλίες διεξάγονται από αμερικανικής πλευράς από τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου για τη Μέση Ανατολή, Μπρετ Μακγκέρκ και τον Αμερικανό απεσταλμένο για το Ιράν, Έιμπραμ Πάλεϊ.

Το Ιράν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη συνέχιση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ομάν, παρά τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες που δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις, όπως ανέφερε σήμερα ένα επίσημο ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios έκανε λόγο προχθές, Παρασκευή, για συνομιλίες που έλαβαν χώρα «αυτή την εβδομάδα» ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον σχετικά με το «πώς θα αποφευχθεί μια κλιμάκωση των επιθέσεων» στη Μέση Ανατολή.

Η αντιπροσωπεία του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσε «τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με εκ του σύνεγγυς συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ομάν», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, το οποίο διευκρίνισε πως οι συζητήσεις αυτές διεξήχθησαν στο πλαίσιο «μιας διαδικασίας σε εξέλιξη».

Το Irna δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ημερομηνία ή το περιεχόμενο των συναντήσεων, λέγοντας πως «δεν ήταν οι πρώτες» και «δεν θα είναι οι τελευταίες».

Οι συνομιλίες διεξάγονται από αμερικανικής πλευράς από τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου για τη Μέση Ανατολή, Μπρετ Μακγκέρκ και τον Αμερικανό απεσταλμένο για το Ιράν, Έιμπραμ Πάλεϊ, σύμφωνα με τον Axios, που αγνοούσε ποιος εκπροσωπεί την Τεχεράνη.

Οι συνομιλίες διεξάγονται με τη διαμεσολάβηση αξιωματούχων του σουλτανάτου του Ομάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Έναρξη μεγάλης επιχείρησης κατά της Ανσαραλά στην Υεμένη

Η σαουδαραβική συμμαχία ανακοίνωσε νέα ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον των Χούθι στην Υεμένη, καταστρέφοντας 136 στρατιωτικούς στόχους. Παρέχεται συνεχής αεροπορική υποστήριξη στην αναγνωρισμένη κυβέρνηση.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η Τεχεράνη προσπαθεί ειλικρινά να σταματήσει τη σύγκρουση με ΗΠΑ

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιράν Πεζεσκιάν στο Τουρκμενιστάν, δηλώνοντας ετοιμότητα για συμβολή στη διευθέτηση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Συζήτησαν επίσης την ενίσχυση συνεργασίας σε ενέργεια και εμπόριο.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «παραγωγικές» συνομιλίες με το Ιράν και δεν σκοπεύουν να επιτεθούν πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι κυρώσεις στα ιρανικά λιμάνια και η διέλευση πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ.
άνοδος τιμών πετρελαίου
ΑΓΟΡΕΣ

Καλπάζουν οι τιμές του πετρελαίου - Το Brent πάνω από τα 105 δολάρια

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάσσονται πάνω από 5%, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για την προσφορά και αυξάνονται οι επιθέσεις κατά της ναυτιλίας στον Περσικό Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν δηλώνουν ότι ελέγχουν το στενό του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν διαφωνούν για τον έλεγχο του στενού του Ορμούζ, καθώς οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι το ελέγχουν με εταίρους, ενώ οι Ιρανοί υποστηρίζουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο και ότι το στενό είναι «κλειστό».
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ιράν να μειώσει τον εμπλουτισμό ουρανίου για λήξη του πολέμου

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε πως το Ιράν οφείλει να μειώσει ουσιαστικά την ικανότητα εμπλουτισμού ουρανίου για να ικανοποιήσει τις ΗΠΑ και να υπάρξει κατάπαυση του πυρηνικού προγράμματος.