ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία με σημαία των ΗΠΑ στο παρασκήνιο.

«Εκστρατεία παραπληροφόρησης» εναντίον του καταγγέλλει ο Τραμπ

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς απαντά ο πρόεδρος Τραμπ στις καταγγελίες ότι η Ρωσία παρεμβαίνει υπέρ του στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα «άλλη μια εκστρατεία παραπληροφόρησης» εκ μέρους των Δημοκρατικών, αναφερόμενος στον ισχυρισμό ότι η Ρωσία επιθυμεί την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

«Άλλη μια εκστρατεία παραπληροφόρησης ξεκίνησε από τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου που διαβεβαιώνουν ότι η Ρωσία με προτιμά από έναν από τους Δημοκρατικούς (υποψηφίους) που δεν κάνουν τίποτα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Φαρσοκωμωδία αριθμός 7», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για το τι εννοεί με τον αριθμό αυτόν.

Η ανάρτηση αυτή έγινε μετά τα δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στην προεκλογική εκστρατεία για να βοηθήσει τον Τραμπ.

Σε άλλη ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε εξάλλου ότι υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και ότι θα ληφθεί μια απόφαση για το ποιος θα προταθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η θέση του διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών (DNI) δημιουργήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. Ο εκάστοτε διευθυντής επιβλέπει τις 17 πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης και της CIA.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αγοράσουν τη Γροιλανδία για να μην την πάρουν Ρωσία ή Κίνα

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν την Κίνα ή τη Ρωσία από το να ελέγξουν το νησί, υποστηρίζοντας ότι οι υπάρχουσες αμυντικές συμφωνίες δεν αρκούν για την προστασία της.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ουάσινγκτον θα στηρίζει διαρκώς τη συμμαχία του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίζουν πάντα το ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως η Ρωσία και η Κίνα το φοβούνται όσο οι ΗΠΑ παραμένουν μέλος. Παράλληλα αναφέρθηκε στις εντάσεις με τη Δανία λόγω της Γροιλανδίας.
Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ αμφισβητεί Μόσχα: Δεν νομίζω ότι έγινε πλήγμα σε κατοικία του Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε αμφιβολίες για τις ρωσικές καταγγελίες ότι η Ουκρανία επιτέθηκε με drone στην κατοικία του Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας πως «δεν πιστεύει» ότι το περιστατικό συνέβη όπως περιγράφεται.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Δεν με ενθουσιάζει ο Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Τραμπ δήλωσε απογοητευμένος από τον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας πως σκότωνει πολλούς ανθρώπους. Είπε επίσης ότι δεν συζήτησαν για τον Μαδούρο στην πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Αποκλιμάκωση με το Ιράν ζητά η Μόσχα μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Το Κρεμλίνο κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν κλιμάκωση με το Ιράν, μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό νέο πλήγμα. Ο Τραμπ άφησε υπόνοιες για οπλικά προγράμματα της Τεχεράνης, κάτι που το Ιράν αρνείται.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ανεπίλυτα τα ζητήματα Ντονμπάς και Ζαπορίζια στο ειρηνευτικό σχέδιο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η διαχείριση του Ντονμπάς και του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια παραμένουν ανοιχτά ζητήματα στο ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων, μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.