ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλάει σε συνέντευξη με φόντο την ουκρανική σημαία.

Η δυτική βοήθεια προς το Κίεβο είναι πολύ αργή υποστηρίζει ο Ζελένσκι

«Κάθε απόφαση στην οποία καταλήγουμε εμείς, και αργότερα όλοι μαζί, καθυστερεί περίπου ένα χρόνο», είπε, φορώντας το χαρακτηριστικό του χακί μπλουζάκι και παντελόνι και υψώνοντας τη φωνή του κατά διαστήματα.

Οι δυτικοί σύμμαχοι αργούν πολύ να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Reuters σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Κίεβο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας, ιδίως συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας όπως τα συστήματα Patriot, στα οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία, ως «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, αλλά πριν από αυτό, δύο βήματα πίσω».

«Κάθε απόφαση στην οποία καταλήγουμε εμείς, και αργότερα όλοι μαζί, καθυστερεί περίπου ένα χρόνο», είπε, φορώντας το χαρακτηριστικό του χακί μπλουζάκι και παντελόνι και υψώνοντας τη φωνή του κατά διαστήματα.

Οι σκληρές παρατηρήσεις του έρχονται σε μια επικίνδυνη στιγμή για τις δυνάμεις του, οι οποίες είναι λιγότερες και λιγότερο οπλισμένες σε σχέση με τον στρατό της Μόσχας και χάνουν εδάφη στα βορειοανατολικά και ανατολικά της χώρας.

Σαφώς απογοητευμένος από αυτό που θεωρεί ως καθυστερήσεις και δισταγμό από τους εταίρους στη Δύση, ο Ζελένσκι πρότεινε τρόπους με τους οποίους οι σύμμαχοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν πιο άμεσα, μεταξύ άλλων καταρρίπτοντας ρωσικούς πυραύλους πάνω από το ουκρανικό έδαφος σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον 46χρονο Ουκρανό πρόεδρο, η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στα βορειοανατολικά της χώρας είναι πλέον υπό έλεγχο, αφού οι δυνάμεις της Μόσχας πέρασαν τα σύνορα και εξαπέλυσαν επιδρομές προς την πόλη Χάρκοβο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ρωσοαυστραλού για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απόπειρα παροχής πληροφοριών στη Ρωσία σχετικά με στρατιωτικές κινήσεις της Ουκρανίας βρίσκεται 27χρονος Ρωσοαυστραλός, που εκπαιδεύτηκε στη Ρωσία και υπηρέτησε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα στόχος με 620 ουκρανικά drones μέσα στη νύχτα

Ο δήμαρχος Μόσχας ανακοίνωσε πως 620 drones εξαπολύθηκαν στην περιφέρεια από Ουκρανία, με 180 να καταρρίπτονται. Ο κυβερνήτης ανέφερε τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα 10χρονο κορίτσι, και φωτιά σε αποθήκη της Wildberries.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επιθέσεις Ουκρανίας σε ρωσικό διυλιστήριο, πλήγματα Μόσχας σε Ουκρανία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν επίθεση στο διυλιστήριο Orsk της Ρωσίας, το οποίο έχει ετήσια δυναμικότητα 6 εκατ. τόνων. Αναφέρθηκε πυρκαγιά και ελέγχονται οι ζημιές. Το διυλιστήριο παράγει διάφορα πετρελαιοειδή προϊόντα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγματα σε δύο ρωσικά διυλιστήρια, πυρκαγιά στη Γιαροσλάβλ

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο ρωσικά διυλιστήρια, στη Μπασκορτοστάν και την περιφέρεια Γιαροσλάβλ, χιλιάδες χιλιόμετρα από το μέτωπο. Ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιχειρούν κατάσβεση.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drone σκοτώνει 13χρονη σε παιδική χαρά στη Ρωσία

Ο ουκρανικός στρατός φέρεται να χτύπησε με drone παιδική χαρά στη ρωσική Μπιέλγκοροντ, σκοτώνοντας ένα 13χρονο κορίτσι και τραυματίζοντας άλλα δύο παιδιά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλεξάντερ Σουβάεφ.