ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών ζητά μακροπρόθεσμο επανεξοπλισμό της Ευρώπης

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Ραντοσλάβ Σικόρσκι δήλωσε ότι η Πολωνία υποστηρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας.

«Ένας μακροπρόθεσμος επανεξοπλισμός της Ευρώπης, στον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διαδραματίσει τον στενότερο δυνατό ρόλο, είναι απαραίτητος για να νικήσει τις ρωσικές αυτοκρατορικές φιλοδοξίες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας.

Ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι ζήτησε επίσης την ψηφοφορία κατά πλειοψηφία για τις κυρώσεις της ΕΕ και μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία 5.000 ανδρών της ΕΕ και δήλωσε ότι η Πολωνία είναι πρόθυμη να υποστηρίξει ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο για να δώσει κίνητρα στους Ουκρανούς φυγάδες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Σικόρσκι δήλωσε ότι η Πολωνία υποστηρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι η Δύση πρέπει να σταματήσει να περιορίζεται συνεχώς σε ό, τι κάνει για να υποστηρίξει την Ουκρανία. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν αντιστέκεται στη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία σε ρωσικό έδαφος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της κοινής ελληνο-πολωνικής αντιπυραυλικής ασπίδας ο Ζ. Μπορέλ

«Έχουμε μια εσωτερική αγορά για εμπορικές συναλλαγές, γιατί να μην έχουμε ένα κοινό αμυντικό αεροπορικό σύστημα, προκειμένου να υπερασπιστούμε ολόκληρο τον εναέριο χώρο με μια κοινή δυνατότητα;» είπε ο Μπορέλ.
Agrotika Proionta, Trofima, Agrotes
ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία πείνας ξεκίνησαν Πολωνοί αγρότες για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ

Μια ομάδα 14 αγροτών κατέλαβε το κοινοβούλιο της Πολωνίας την περασμένη Πέμπτη και σήμερα οι πέντε που παρέμειναν εκεί είπαν ότι δεν σκοπεύουν να φάνε έως ότου εξασφαλίσουν μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν θεωρεί πως το κράτος δικαίου στην Πολωνία δεν κινδυνεύει πια

 Η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν υπάρχει πλέον σαφής κίνδυνος σοβαρής παραβίασης του κράτους δικαίου στην Πολωνία κατά την έννοια του άρθρου 7 παράγραφος 1 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Οι αγρότες σχεδιάζουν πλήρη αποκλεισμό των ουκρανικών συνόρων

Στην Πολωνία, οι αγρότες επιδεικνύουν ιδιαίτερη μαχητικότητα απέναντι στον αντίκτυπο των φθηνών εισαγωγών τροφίμων από την Ουκρανία. Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν μια απεργία διάρκειας 30 ημερών.