ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:44:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το Λονδίνο επικρίνει την απόφασή του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Γάζα

Το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών διέταξε χθες το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Ράφα, όπως είχε ζητήσει η Νότια Αφρική.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ασκήσει κριτική εναντίον του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔ) που ζητάει από το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική του επιχείρηση στην πόλη Ράφα της νότιας Γάζας με το αιτιολογικό ότι η απόφαση θα ενισχύσει την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς.

Το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών διέταξε χθες το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Ράφα, όπως είχε ζητήσει η Νότια Αφρική.

«Ο λόγος που δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός είναι επειδή η Χαμάς απέρριψε μια πολύ γενναιόδωρη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων από το Ισραήλ. Η παρέμβαση αυτών των δικαστηρίων--περιλαμβανομένης της σημερινής (Σ.τ.Σ: χθες, Παρασκευή) από το ΔΔ--θα ενισχύσει την άποψη της Χαμάς ότι μπορεί να συνεχίσει να κρατάει τους ομήρους και να παραμένει στη Γάζα. Κι αν συμβεί αυτό, δεν θα υπάρξει ούτε ειρήνη ούτε λύση των δύο κρατών», δήλωσε αργά χθες το βράδυ εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει τις εντολές του, αλλά η απόφασή του αυτή υπογραμμίζει την παγκόσμια απομόνωση του Ισραήλ για τη στρατιωτική του εκστρατεία στη Γάζα την οποία ξεκίνησε μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν ανακοίνωσε η Βρετανία

«Μαζί με τους εταίρους μας, θα συνεχίσουμε να σφίγγουμε τον κλοιό στην ικανότητα του Ιράν να αναπτύσσει και να εξάγει αυτά τα θανατηφόρα όπλα», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δέχεται πιέσεις για να σταματήσει την πώληση όπλων στο Ισραήλ

Σύμφωνα με μια έκθεση από ανθρωπιστικές οργανώσεις, ένα μεγάλο μέρος του οπλισμού που χρησιμοποιεί το Ισραήλ στη Γάζα, στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, περιλαμβάνει εξαρτήματα προερχόμενα από τη Βρετανία.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ - Βρετανία: Κυρώσεις σε δίκτυο συγκέντρωσης κεφαλαίων της Χαμάς

«Το υπουργείο Οικονομικών παραμένει δεσμευμένο στην υποβάθμιση της ικανότητας της Χαμάς να χρηματοδοτεί τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Μπράιαν Νέλσον.
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Απαγορεύουν τη διέλευση πλοίων που ανήκουν σε Ισραήλ, ΗΠΑ, Βρετανία

Τα πλοία απαγορεύεται να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και την Αραβική Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοινώσεις υπηρεσίας που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.
ΔΙΕΘΝΗ

«Ανήσυχη» δηλώνει η Βρετανία για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κάλεσε χθες το Ισραήλ να εμποδίσει κάθε πράξη γενοκτονίας στην Γάζα, να λάβει άμεσα μέτρα για να επιτρέψει την παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους επειγόντως, χωρίς να ζητήσει κατάπαυση του πυρός.
Israil, Israel, Palaistini, Palaistine, Gaza
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Βρετανία επέβαλαν νέες κυρώσεις σε στελέχη της Χαμάς

Στο στόχαστρο μπαίνουν «οι κυριότεροι αξιωματούχοι της Χαμάς και οι μηχανισμοί μέσω των οποίων το Ιράν παρέχει στήριξη στη Χαμάς και στον Ισλαμικό Τζιχάντ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.