ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Russia, Rossia, Russian Economy, Rossiki Oikonomia, Rouvli, Ruble
Φωτο: Shutterstock

Η Ρωσία απειλεί με αντίποινα τους G7 αν δεσμεύσουν τα κεφάλαιά της

Η Ομάδα των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών «πάγωσε» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Ρωσία θα προχωρήσει σε αντίποινα αν οι δυτικές χώρες χρησιμοποιήσουν παράνομα τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετέδωσε σήμερα (25/5/24) το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, σχολίασε τα σχέδια της Ομάδας των G7 να χρησιμοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει την Ουκρανία.

Η Ομάδα των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών «πάγωσε» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

«Σημειώνουμε πρόοδο στις συζητήσεις μας για πιθανούς τρόπους για να προωθήσουμε τα έκτακτα κέρδη που προκύπτουν από τα ‘παγωμένα’ ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος της Ουκρανίας», ανέφερε η G7 σύμφωνα με το προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος το οποίο είδε το Reuters.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Φραγκίσκος: Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να συνδυάζεται με την ηθική

Αναφερόμενος στους πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη στον πλανήτη μας, ζήτησε να αναθεωρηθεί η χρήση των λεγόμενων «αυτόνομων, θανατηφόρων όπλων» και να απαγορευθεί η χρήση τους.
Synodos G7
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ηγέτες της G7 υπόσχονται υποστήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, οι οποίοι δέχθηκαν χθες, τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκαν τη χορήγηση 50 δισ. δολαρίων που θα αντληθούν από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία-Ιαπωνία: Υπέγραψαν 10ετή συμφωνία για θέματα ασφάλειας

Η Ουκρανία, περισσότερο από δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, έχει υπογράψει 15 παρόμοιες συμφωνίες με τις οποίες εξασφαλίζει μακροπρόθεσμη υποστήριξη από τους συμμάχους της.
Synodos G7
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία των G7 για τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Αυτό το δάνειο ύψους 50 δισ. δολαρίων για το Κίεβο θα διασφαλιστεί από τα μελλοντικά επιτόκια των αδρανοποιημένων ρωσικών στοιχείων ενεργητικού, που ανέρχονται σε 300 δισ. ευρώ και αποδίδουν έσοδα τριών δισ. ευρώ τον χρόνο.
oil_tanker
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πρώτες κυρώσεις με στόχο πλοία του στόλου του Πούτιν

Η Βρετανία επέβαλε επίσης κυρώσεις στην κορυφαία χρηματοοικονομική πλατφόρμα, Moscow Exchange, λέγοντας πως εξασφάλισε κέρδη από το Κρεμλίνο ή υποστήριξε τη ρωσική εξουσία, «συνεχίζοντας την εργασία σε έναν τομέα στρατηγικής σημασίας».