ΓΔ: 2123.51 -0.20% Τζίρος: 164.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Μπάιντεν: Εάν ο Πούτιν υποτάξει την Ουκρανία θα απειληθεί η Ευρώπη

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν κάνοντας λόγο για έναν σύμμαχο που αγαπάει και σέβεται τους Ευρωπαίους.

«Εάν ο Πούτιν υποτάξει την Ουκρανία δεν θα σταματήσει εκεί. Θα προχωρήσει πιο πέρα και θα απειληθεί όλη Ευρώπη. Δεν θα το επιτρέψουμε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν στο πλευρό της Ουκρανίας, των συμμάχων μας και της Γαλλίας». Αυτό δήλωσε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, όπου κάνει επίσημη επίσκεψη.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν κάνοντας λόγο για έναν σύμμαχο που αγαπάει και σέβεται τους Ευρωπαίους. Υπογράμμισε και εκείνος από την πλευρά του ότι στην ουκρανική κρίση διακυβεύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι στο ζήτημα της Ουκρανίας η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κοινή αντίληψη που βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στην ελευθερία των λαών γι’ αυτοδιάθεση.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι στόχος είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία δίκαιη και διαρκή ειρήνη, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφαλείας Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ανέφερε επίσης ότι εννέα μήνες μετά την έναρξη της σύγκρουσης, η κατάσταση στη Ράφα από ανθρωπιστική άποψη είναι απαράδεκτη και κάλεσε το Ισραήλ να ανοίξει ανθρωπιστικούς διάδρομους όπως ζητάει εδώ και πολλούς μήνες η διεθνής κοινότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ανεπίλυτα τα ζητήματα Ντονμπάς και Ζαπορίζια στο ειρηνευτικό σχέδιο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η διαχείριση του Ντονμπάς και του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια παραμένουν ανοιχτά ζητήματα στο ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων, μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κοντά σε συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας μετά τη συνάντηση με Ζελένσκι

Ο Τραμπ και ο Ζελένσκι συναντήθηκαν στη Φλόριντα, δηλώνοντας σημαντική πρόοδο για πιθανή συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας. Μετά τη συνάντηση είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ισχυρές εγγυήσεις στην Ουκρανία αν υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε την Ουκρανία για «ισχυρές» εγγυήσεις ασφαλείας, εφόσον υπάρξει ειρηνευτικό σχέδιο, τονίζοντας τη συμμετοχή ευρωπαϊκών χωρών. Οι συνομιλίες με Ζελένσκι βρίσκονται στην τελική φάση χωρίς προθεσμία λήξης.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ειρηνευτικού σχεδίου για Ουκρανία

Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον Ζελένσκι στη Φλόριντα για συνομιλίες σχετικά με ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, δηλώνοντας ότι βρισκόμαστε στα τελικά στάδια και διαβεβαιώνοντας πως η Ουκρανία θα έχει ισχυρές εγγυήσεις ασφάλειας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο ζητά από το Κίεβο γενναία απόφαση για Ντονμπάς και τερματισμό πολέμου

Το Κρεμλίνο κάλεσε την Ουκρανία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ντονμπάς ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος, ενόψει της συνάντησης Ζελένσκι-Τραμπ. Ο Ουσακόφ αναφέρθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν.