ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ουκρανικός στρατός μάχη
Στρατιώτες της Ουκρανίας πυροβολούν βαρύ πυροβολικό στο πεδίο μάχης κατά τον πόλεμο.

Προσπάθεια αντεπίθεσης από τις ουκρανικές δυνάμεις με drones στη Ρωσία

Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τη νέα ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drones. Περισσότερα από 80 ουκρανικά drones προσπάθησαν να πλήξουν στόχους στο Ροστόφ.

Συνεχίζονται οι μάχες στο μέτωπο της Ουκρανίας έπειτα από 28 μήνες ρωσικής εισβολής, και το Κίεβο συνεχίζει να αντιστέκεται στις ρωσικές δυνάμεις και να πραγματοποιεί την αντεπίθεσή του προσπαθώντας να πλήξει στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας, ενώ την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν ουκρανικές πόλεις, βρίσκοντας ωστόσο την αντίσταση της ουκρανικής αεράμυνας.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν επτά από 14 πυραύλους και τα 17 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία στη διάρκεια νυκτερινής επίθεσης. Οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν επτά από δέκα πυραύλους κρουζ Kh-010/Kh-555. Η Ρωσία εκτόξευσε επίσης στη διάρκεια της επίθεσής της τρεις βαλλιστικούς πυραύλους Ισκαντέρ-Μ και έναν βαλλιστικό πύραυλο αέρος-εδάφους Kinzhal.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν στόχους πάνω από επτά περιφέρειες. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Ζαπορίζια ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος έπεσε σε μια ανοιχτή περιοχή και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ούτε θύματα. Η Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε επίσης πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή θύματα.

Από την πλευρά της, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της νύχτας κατέρριψε 87 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα 70 από τα οποία είχαν στόχο την περιφέρεια του Ροστόφ (νότια Ρωσία) όπου βρίσκεται το γενικό επιτελείο της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Στη διάρκεια της νύχτας, εμποδίσθηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Συνολικά 87 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν πάνω από ρωσικές περιφέρειες», διευκρίνισε το υπουργείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ενίσχυση της βόρειας άμυνας απέναντι σε ρωσικές επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εξετάζει πέντε σενάρια επέκτασης του πολέμου μέσω του βόρειου τμήματος της Ουκρανίας. Η Ουκρανία ενισχύει άμυνα και διπλωματία, ενώ προειδοποιεί για πιθανή χρήση λευκορωσικού εδάφους από τη Ρωσία.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Μυστική εκπαίδευση Ρώσων στρατιωτών από τον κινεζικό στρατό

Σύμφωνα με τη Die Welt και ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, η Κίνα φέρεται να εκπαίδευσε μυστικά εκατοντάδες Ρώσους στρατιώτες που κάποιοι στάλθηκαν στην Ουκρανία, χωρίς επιβεβαίωση από ανεξάρτητες πηγές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες στην Ουκρανία

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα και τραυμάτισε έξι, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί Βαλτικές χώρες, επίπληξη από ΗΠΑ για drones Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρέσβης Β. Νεμπένζια δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις με drones από τη Λετονία και τις Βαλτικές χώρες, απειλώντας με αντίποινα, ενώ Λετονία και ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες και τις ρωσικές απειλές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε drone στην Εσθονία, ύποπτο για ουκρανικής προέλευσης

Μαχητικό του ΝΑΤΟ κατέρριψε ουκρανικό drone πάνω από την Εσθονία, εν μέσω συχνών παραβιάσεων εναέριου χώρου στην περιοχή. Συναγερμός και στη Λετονία, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις drones κοντά στη Βαλτική και τη Ρωσία.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε βόρεια Ουκρανία

Επιθέσεις με ρωσικό πύραυλο και drone σε Τσερνίχιβ και Σούμι προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ανήλικος, ενώ υπήρξαν ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα.