Φώτο: Shutterstock

Νέους περιορισμούς προς την Huawei εξετάζουν οι ΗΠΑ

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν τρόπους για περισσότερους περιορισμούς, στις πωλήσεις αμερικανικού υλικού προς την κινεζική Huawei Technologies.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν ακόμη τρόπους για την εφαρμογή περισσότερων περιορισμών στις πωλήσεις αμερικανικού υλικού στην κινεζική Huawei Technologies.

Η κίνηση αυτή έρχεται παρά τις αναρτήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τα σχόλια που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ των πωλήσεων προς την Κίνα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν για τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μία κοινή συνάντηση μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών για την συζήτηση ζητημάτων εθνικής ασφάλειας, αλλά και θεμάτων που σχετίζονται με τις αμερικανικές εξαγωγές υλικού προς την Κίνα.

Στην συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν και προτάσεις για τον περιορισμό των πωλήσεων στην Huawei μικροκυκλωμάτων που παράγονται στις ΗΠΑ, αλλά και ένα σχέδιο ώστε να εμποδιστεί η εξαγωγή κινητήρων αεροσκαφών για το νέο επιβατικό αεροσκάφος της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αναπτύξουν μια σύμπραξη με τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών ώστε να προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές έναντι της κινεζικής Huawei Technologies, όπως δήλωσε πρόσφατα ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ είχε προτείνει προηγουμένως να εξετάσουν οι ΗΠΑ το ενδεχόμενο να πάρουν τον έλεγχο δύο μεγάλων ξένων αντιπάλων της Huawei, αν και ο Λευκός Οίκος απέρριψε αργότερα την πρόταση αυτή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμούς στις εκδόσεις βίζα για εργαζομένους της Huawei επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Ο Μάικ Πομπέο σημείωσε πως θα επιβληθούν περιορισμοί σε όσους υπαλλήλους κινεζικών εταιρειών που στηρίζουν καθεστώτα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεβάζοντας ξανά την ένταση με το Πεκίνο.
ΔΙΕΘΝΗ

Πιέσεις των ΗΠΑ σε Λονδίνο για την συμμετοχή της Huawei στο δίκτυο 5G

Είκοσι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές ένωσαν τις δυνάμεις τους, παροτρύνοντας τους Βρετανούς βουλευτές να επανεξετάσουν την απόφαση της κυβέρνησής τους για την συμμετοχή της κινεζικής Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζει την πίεση στην Ευρώπη ο Τραμπ για την Huawei

Η Ουάσινγκτον ασκεί εδώ και καιρό πίεση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αξιώνοντας να μην προκρίνουν τη συμμετοχή της Huawei στους διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό και την οικοδόμηση των μελλοντικών τους δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G, διότι όπως ερίζει πως υπάρχει κίνδυνος ο εξοπλισμός της να περιέχει «πίσω πόρτες» για τις κινεζικές υπηρεσίες κατασκοπείας.