ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Olaf Scholz, Germany, Germania
Φωτο: Shutterstock

Ο Σολτς πιστεύει ότι το 2025 θα είναι και πάλι υποψήφιος για καγκελάριος

Ο καγκελάριος παραδέχθηκε ότι το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του είχε κακές επιδόσεις, όπως και οι άλλοι δύο εταίροι του κυβερνώντος συνασπισμού, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9 Ιουνίου.

Ο Γερμανός ηγέτης Όλαφ Σολτς είναι πεπεισμένος ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος του κεντροαριστερού κόμματός του για ομοσπονδιακός καγκελάριος στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους, παρά το πλήγμα που υπέστη στην πρόσφατη ψηφοφορία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε συνέντευξή του στο A R De TV σήμερα, ερωτηθείς αν είναι σίγουρος ότι θα είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για καγκελάριος στις εκλογές του 2025, απάντησε με ένα σύντομο «ναι», ανέφερε το DPA.

Ο Σολτς παραδέχθηκε ότι το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του είχε κακές επιδόσεις, όπως και οι άλλοι δύο εταίροι του κυβερνώντος συνασπισμού, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9 Ιουνίου.

Οι τρεις πολιτικές δυνάμεις συγκέντρωσαν μαζί λιγότερο από το ένα τρίτο των ψήφων στην ομοσπονδιακή δημοκρατία.

Ο Σολτς, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει τις εκκλήσεις για ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του στο κοινοβούλιο και είπε ότι δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Το γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Αυτή την εβδομάδα ψηφίσαμε νόμους στην Bundestag και έχουμε εντολή να τους εφαρμόσουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτό κάνουμε», δήλωσε ο Σολτς, σε συνέντευξή του πριν αποχωρήσει από το φόρουμ της G7 στην Ιταλία.

Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας ήρθε πρώτη στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) βελτίωσε επίσης το αποτέλεσμά της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μέτρα απλοποίησης των απελάσεων ενέκρινε το κοινοβούλιο της Γερμανίας

Για τη διευκόλυνση της απέλασης αλλοδαπών που κρίνεται πως δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα, τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παράταση της μέγιστης διάρκειας κράτησής τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας από τις 10 ημέρες σε 28.
Olaf Scholz, Germany, Germania
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Γερμανοί φιλελεύθεροι ψηφίζουν να παραμείνουν στον συνασπισμό του Σολτς

Τα μέλη του κόμματος, έχουν όλο και περισσότερο ενοχληθεί από τη συγκυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, οδηγώντας σε εικασίες ότι ο συνασπισμός μπορεί να μην διαρκέσει λιγότερο από δύο χρόνια που απομένουν από τη θητεία του.
ΔΙΕΘΝΗ

Να αποκλιμακώσει την ένταση εντός της κυβέρνησης του επιχειρεί ο Όλαφ Σόλτς

Οι Φιλελεύθεροι του FDP, οι οικολόγοι και οι Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, διαφωνούν για σειρά θεμάτων, όπως το κλίμα, η χρηματοδότηση του στρατού, ο προϋπολογισμός του 2024 αλλά και των επόμενων ετών.