ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Dollar-in-God-we-trust
Shutterstock

Ελάχιστα έχουν αποταμιεύσει οι γυναίκες στις ΗΠΑ για τη συνταξιοδότησή τους

Κατά μέσο όρο οι άνδρες έχουν αποταμιεύσει 157.000 δολάρια για τη συνταξιοδότησή τους, ενώ οι γυναίκες μόνον 50.000, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 905 ενηλίκων στις ΗΠΑ ηλικίας 55 με 75 ετών.

Οι γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν αποταμιεύσει μόλις το ένα τρίτο του ποσού σε σχέση με τους άντρες για τη συνταξιοδότησή τους, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για μια πιθανή κρίση μεταξύ των γυναικών συνταξιούχων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Prudential Financial που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Κατά μέσο όρο οι άνδρες έχουν αποταμιεύσει 157.000 δολάρια για τη συνταξιοδότησή τους, ενώ οι γυναίκες μόνον 50.000, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 905 ενηλίκων στις ΗΠΑ ηλικίας 55 με 75 ετών.

«Το οικονομικό μέλλον συγκεκριμένων κατηγοριών--όπως είναι οι γυναίκες--είναι ιδιαιτέρως αβέβαιο. Οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες δυσκολίες στην αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση», λέει η Κάρολαϊν Φίνεϊ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, επικαλούμενη τον πληθωρισμό, την ακριβή στέγαση και τις αλλαγές στη φορολόγηση ως τα βασικά εμπόδια.

Σε σύγκριση με τους άνδρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, οι γυναίκες είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να είναι επικεντρωμένες στην εξασφάλιση των απαραίτητων αγαθών για τις οικογένειές τους και για τα παιδιά τους παρά στην αποταμίευση.

Από τους ερωτηθέντες 46% των ανδρών απάντησαν ότι ανυπομονούν να πάρουν σύνταξη και ότι έχουν κάνει σχέδια σε σύγκριση με 27% των γυναικών, προέκυψε από τη δημοσκόπηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας του Ντόναλντ Τραμπ

Η Κίμπερλι Τσίτλε, διευθύντρια αυτής της ελίτ υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ, είχε αναγνωρίσει την αποτυχία της Υπηρεσίας στην αποστολή της να προστατεύσει τον Τραμπ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για τις εκλογές του Νοεμβρίου

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Όμως, χρειαζόμαστε έναν άλλο υποψήφιο», είχε γράψει ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε άρθρο του στους New York Times, λίγες εβδομάδες αφότου είχε συμμετάσχει σε ένα γκαλά υπέρ του υποψηφίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Αποτύχαμε, παραδέχθηκε η υπεύθυνη των μυστικών υπηρεσιών του Τραμπ

«Το επίπεδο της ασφάλειας που είχε παρασχεθεί στον πρώην πρόεδρο είχε αυξηθεί πριν από την προεκλογική εκστρατεία και αυξάνεται σταθερά όσο εξελίσσονται οι απειλές», είπε η επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ για έναν στους πέντε συνταξιούχους

Όπως εξηγεί πάντως η κυβέρνηση, ειδικά στην δυτική Γερμανία, κυρίως οι γυναίκες έχουν πολλά διαλείμματα στην εργασία τους, περισσότερη μερική απασχόληση και συχνά χαμηλότερες αποδοχές.