Φώτο: Shutterstock

Λαγκάρντ: Βλέπει θετικά την προσωρινή αναστολή του χρέους της Γερμανίας

«Θα έλεγα ότι δημοσιονομικά μέτρα που αποσκοπούν στην υποστήριξη της οικονομίας είναι ασφαλώς πολύ ευπρόσδεκτα, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες. Εάν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, αυτό πρέπει να χαιρετισθεί» είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εκφράστηκε θετικά για δημοσίευμα σχετικά με την προσωρινή αναστολή του χρέους της Γερμανίας.

Αν και δεν γνωρίζει αρκετά, όπως είπε, απάντησε, πριν από την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ σήμερα στο Βίσμπαντεν όταν ρωτήθηκε σχετικά: «...θα έλεγα ότι δημοσιονομικά μέτρα που αποσκοπούν στην υποστήριξη της οικονομίας είναι ασφαλώς πολύ ευπρόσδεκτα, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες. Εάν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, αυτό πρέπει να χαιρετισθεί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit, «ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς θέλει να αναστείλει προσωρινά το συνταγματικό δημοσιονομικό κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Αυτό θα ανακουφίσει τους δήμους στη Γερμανία», αναφέρει η εφημερίδα σε σχετική προδημοσίευση χωρίς να αναφέρει την πηγή.

Σύμφωνα πάντα με την Die Zeit, «ο Σολτς θα παρουσιάσει ένα ανάλογο σχέδιο τον Μάρτιο. Ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός θέλει να αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέρος των παλαιών χρεών της τοπικής αυτοδιοίκησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πληθαίνουν οι φωνές στη Γερμανία υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων τάχθηκε ο αρχηγός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ που σημειώνει οτι αυτό θα ήταν πολύ καλύτερη λύση για την σταθεροποίηση της Ευρώπης σε σχέση με την επαναγορά ομολόγων από την ΕΚΤ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ελάχιστα πιο κερδοφόρες οι γερμανικές τράπεζες σε σχέση με τις ελληνικές

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, οι γερμανικές τράπεζες είναι λιγότερο κερδοφόρες από τις αμερικανικές αλλά και χωρών της ευρωζώνης, ενώ ξεπερνούν τις ελληνικές τράπεζες για μόλις 12 εκατ. ευρώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα Ντράγκι σε Γερμανία: Επιτέλους ξοδέψτε....

Την ανάγκη η Γερμανία αλλά και οι υπόλοιπες χώρες με μικρό Δημόσιο Χρέος, να προχωρήσουν σε επεκτατική δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.