ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
Ο Κιρ Στάρμερ κατά τη διάρκεια ομιλίας, πιθανώς σε πολιτικό συνέδριο.

Κιρ Στάρμερ προς υπουργικό συμβούλιο: Έχουμε πελώριο όγκο δουλειάς

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα κάνει το διεθνές ντεμπούτο του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας την επόμενη εβδομάδα, όταν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ είπε στους υπουργούς κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ότι είχαν «τεράστιο όγκο δουλειάς» μπροστά τους.

Ο Στάρμερ είπε στην ομάδα του ότι ήταν «τιμή και προνόμιο» να προσκληθεί από τον βασιλιά να σχηματίσει κυβέρνηση μετά την ιστορική νίκη στις εκλογές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Τώρα πραγματοποιούμε την πρώτη μας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σας καλωσορίζω λοιπόν. Έχουμε τεράστιο όγκο δουλειάς να κάνουμε, οπότε τώρα συνεχίζουμε τη δουλειά μας», είπε.

Έγινε δεκτός με βροντερά χειροκροτήματα από τους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου που διόρισε χθες και συνέπεσε σε μεγάλο βαθμό με τη «σκιώδη κυβέρνηση» του πριν από τις εκλογές, ενώ οι Εργατικοί ήταν στην αντιπολίτευση.

Ο Στάρμερ θα κάνει το διεθνές ντεμπούτο του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας την επόμενη εβδομάδα, όταν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι νεοεκλεγείσα κυβέρνησή του δεν θα ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του για την επέλαση αιτούντων άσυλο, που φθάνουν σε μικρά πλοιάρια, στη Ρουάντα, βάζοντας τέλος στο σχέδιο προτού οποιαδήποτε πτήση ξεκινήσει.

«Το σχέδιο Ρουάντα ήταν νεκρό προτού ξεκινήσει. Δεν υπήρξε ποτέ αποτρεπτικός παράγοντας (για τον διάπλου των μικρών σκαφών)», δήλωσε ο Στάρμερ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης των Εργατικών. «Δεν είμαι προετοιμασμένος να συνεχίσω τεχνάσματα που δεν λειτουργούν ως ένας αποτρεπτικός παράγοντας».

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Στάρμερ ζητά από τον Στρίτινγκ τέλος στο πολιτικό χάος

Ο Κιρ Στάρμερ εξέφρασε τη λύπη του για την παραίτηση του Γουές Στρίτινγκ από το Υγείας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να τερματίσει το πολιτικό χάος, όπως απαίτησαν οι ψηφοφόροι στις εκλογές.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Παραίτηση υπουργού Υγείας, υπό πίεση ο Στάρμερ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ, εκφράζοντας την απώλεια εμπιστοσύνης στον Κιρ Στάρμερ και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας των Εργατικών και της πρωθυπουργίας.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος για τη σταθερότητα που υποσχέθηκε ο Στάρμερ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Κιρ Στάρμερ, που ανέλαβε πρωθυπουργός τον Ιούλιο 2024 με στόχο τη σταθερότητα, δέχεται πιέσεις για παραίτηση μετά τις κακές επιδόσεις των Εργατικών στις τοπικές εκλογές, δημιουργώντας νέα αναταραχή στη βρετανική πολιτική σκηνή.
Πινακίδα Εργατικό Κόμμα Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ιστορική ήττα των Εργατικών και η αγανάκτηση των Βρετανών ψηφοφόρων

Το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία, από εκλογικό θρίαμβο βρέθηκε σε βαριά ήττα στις πρόσφατες τοπικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ παλεύει να διατηρήσει τη θέση του, με τους ψηφοφόρους να εκφράζουν έντονη απογοήτευση.
Κάρολος Γ΄ βασιλιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος εκφωνεί τον Λόγο του Θρόνου εν μέσω κρίσης

Η κυβέρνηση Στάρμερ παρουσιάζει τις νομοθετικές της προτεραιότητες στον Λόγο του Θρόνου, εν μέσω πολιτικής κρίσης και εσωκομματικών πιέσεων, μετά από παραιτήσεις υφυπουργών και απογοητευτικά τοπικά εκλογικά αποτελέσματα.