ΓΔ: 2200.98 -3.36% Τζίρος: 388.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Ινδονησίας
Η εθνική σημαία της Ινδονησίας κυματίζει με φόντο καθαρό ουρανό.

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην Ινδονησία

Οι διασώστες χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 20 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σημείο της κατολίσθησης, καθώς ο δρόμος είχε καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα λάσπης.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 αγνοούνται αφού οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση σε ένα χρυσωρυχείο, στο νησί Κελέβη της Ινδονησίας και η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δυσχεραίνει τις προσπάθειες διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές.

Από την κατολίσθηση, το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Σουβάνα της επαρχίας Γκοροντάλο, σκοτώθηκαν εργαζόμενοι στο παράνομο ορυχείο και κάτοικοι του γειτονικού χωριού, ανέφερε ο Χεριγάντο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης Μπασάρνας. «Έχουμε αναπτύξει 164 διασώστες, αστυνομικούς και στρατιώτες, αναζητώντας τους αγνοούμενους», σημείωσε.

Νωρίτερα, η υπηρεσία του ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 αγνοούνταν, όμως στη συνέχεια αναθεώρησε αυτούς τους αριθμούς.

Το απόγευμα, αφού έπεσε το σκοτάδι, οι διασώστες διέκοψαν το έργο τους επειδή η σφοδρή βροχόπτωση συνεχιζόταν. Οι διασώστες χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 20 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σημείο της κατολίσθησης, καθώς ο δρόμος είχε καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα λάσπης. «Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε εκσκαφέα, αν είναι εφικτό», πρόσθεσε ο Χεριγιάντο.

Φωτογραφίες του χωριού, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία δείχνουν ισοπεδωμένα σπίτια. Από την κατολίσθηση καταστράφηκε επίσης μια γέφυρα. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι η βροχή θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο στην επαρχία Γκοροντάλο και ζήτησαν από τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση.

Τον Μάιο, από πλημμύρες και κατολισθήσεις σκοτώθηκαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι στη Δυτική Σουμάτρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στη νοτιοδυτική Γαλλία για την εποχή

Θερμοκρασίες ρεκόρ για Φεβρουάριο σημειώθηκαν στη νοτιοδυτική Γαλλία, με 28,3°C στην Ορτέζ κοντά στα Πυρηναία και έως 27°C στη Μπιαρίτζ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα συνηθισμένα επίπεδα της εποχής.
Βροχή σε τζάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Ρεκόρ βροχοπτώσεων για τον Φεβρουάριο τα τελευταία 47 χρόνια

Ο φετινός Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας στην Πορτογαλία εδώ και 47 χρόνια, με βροχές τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με την IPMA. Πάνω από τις μισές περιοχές ξεπέρασαν ήδη τον ετήσιο μέσο όρο βροχόπτωσης.
Κλιματική αλλαγή τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής Παν. Πατρών: Τα ακραία φαινόμενα σχετίζονται με κλιματική αλλαγή

Ο καθηγητής Αθ. Αργυρίου τονίζει ότι η ένταση των καιρικών φαινομένων, όπως οι ξαφνικές βροχές, σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, ενώ η ανατολική Μεσόγειος επηρεάζεται έντονα και αναμένονται συχνότερα ακραία φαινόμενα στο μέλλον.