ΓΔ: 888.27 1.03% Τζίρος: 2.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:40:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δίνει 830 εκ. ευρώ στους κατόχους ντιζελοκίνητων η Volkswagen

Η Volkswagen αποζημιώνει περίπου 260.000 πελάτες της, κατόχους ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων μετά την συμφωνία που επετεύχθη με την Ομοσπονδιακή Ένωση Προστασίας Καταναλωτών.

Με την δεύτερη προσπάθεια η Volkswagen ήρθε σε συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Ένωση Προστασίας Καταναλωτών (VZBV) για τις αποζημίωσες εκατοντάδων χιλιάδων ιδιοκτητών πετρελαιοκινήτων αυτοκινήτων, με το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανίία να φτάνει τα 830 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει την έδρα της στην πόλη Βόλφσμπουργκ, θα καταβάλει αποζημίωση η οποία θα κατανεμηθεί μεταξύ των περίπου 260.000 πελατών της VW οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αγωγών. Ανάλογα με την ηλικία και τον τύπο του πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου τους, θα λαμβάνουν μεταξύ 1.350 και 6.257 ευρώ. Σε αντάλλαγμα, οι δικαιούχοι πρέπει να παραιτηθούν από μελλοντικές αγωγές. Με αυτό τον τρόπο, η Volkswagen θέλει να περιορίσει το κόστος του σκανδάλου ντίζελ, το οποίο έχει ήδη κοστίσει στον όμιλο πάνω από 30 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής δικηγόρος της Volkswagen Μάνφρεντ Ντες δήλωσε: «Είναι καλό που προσφέρουμε τώρα στους καταναλωτές τη συμβιβαστική συμφωνία μαζί με την Ομοσπονδιακή Ένωση Προστασίας Καταναλωτών. Σημαντικά στοιχεία και για τις δύο πλευρές ήταν ο ανεξάρτητος έλεγχος και η διαφανής διευθέτηση του συμβιβασμού. Και τα δύο είναι εγγυημένα. Η Volkswagen σχεδιάζει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για τη διεκπεραίωση των πληρωμών. Αυτή θα επιτρέψει στους δικαιούχους --από τη συμφωνία συμβιβασμού-- πελάτες να λάβουν μια εφάπαξ πληρωμή από το τέλος Μαρτίου».

Η πρώτη προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, η οποία έγινε πριν από δύο εβδομάδες, απέτυχε διότι η Volkswagen υποστήριξε ότι οι δικηγόροι της Ομοσπονδιακής Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών απαιτούσαν υπερβολικές αμοιβές. Κατόπιν, το Ανώτερο Εφετείο του Μπράουνσβαϊκ ανέλαβε τη διαμεσολάβηση μεταξύ των μερών η οποία ολοκληρώθηκε τελικά με επιτυχία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βιοκαύσιμο από μαγερικό λάδι για τις θαλάσσιες μεταφορές της Volkswagen

Παράλληλα με το νέο βιοκαύσιμο, τον Ιούνιο του 2020, το γκρουπ Volkswagen άρχισε να χρησιμοποιεί πλοία που τροφοδοτούνται από υγροποιημένο φυσικό αέριο για τη μεταφορά οχημάτων από την Ευρώπη στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική.
ΔΙΕΘΝΗ

Αποζημιώσεις σε κατόχους VW για το σκάνδαλο με τους ρύπους

Οι πελάτες που θα προσφύγουν κατά της εταιρείας δικαιούνται επί της αρχής να λάβουν αποζημίωση που το ύψος της θα καθοριστεί από τον αριθμό χιλιομέτρων που είχε διανύσει το όχημα, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Προγράμματα χρηματοδότησης για αγορά αυτοκινήτων από την Volkswagen

Ο Γερμανικός όμιλος προσφέρει βελτιωμένους όρους χρηματοδοτικής μίσθωσης και χρηματοδότησης ενώ παρέχει ασφάλιση προστασίας πληρωμών σε περίπτωση που οι αγοραστές χάσουν τη δουλειά τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Τρία μοντέλα της Volkswagen στο Top-5 των πωλήσεων στην Ευρώπη

Το 2019, στο Top-5 των πωλήσεων στην Ευρώπη, βρέθηκαν τρία μοντέλα της Volkswagen, τα Golf, Polo και Tiguan. Εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση πωλήσεων όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση. Πιο δημοφιλές μοντέλο το e-Golf, με περισσότερες από 35.000 πωλήσεις.