ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κιρ Στάρμερ κοντινό

Ο Στάρμερ ταξίδεψε αεροπορικώς στο Παρίσι για την τελετή έναρξης

Σύμφωνα με την Eurostar, περίπου το 25% των δρομολογίων των τρένων που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο θα ακυρωθούν σήμερα, αλλά και αύριο Σάββατο και την Κυριακή, μετά τις δολιοφθορές στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ αναγκάστηκε να αλλάξει τον τρόπο μετάβασής του στο Παρίσι για να παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της δολιοφθοράς που έπληξε το γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Στάρμερ είχε σχεδιάσει να ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα με την Eurostar, αλλά τελικά μεταβαίνει εκεί με αεροπορική πτήση, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με την Eurostar, περίπου το 25% των δρομολογίων των τρένων που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο θα ακυρωθούν σήμερα, αλλά και αύριο Σάββατο και την Κυριακή, μετά τις δολιοφθορές στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο σύνολο του γαλλικού σιδηροδρομικού δικτύου, ανέφερε η εταιρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιδηροδρομικός σταθμός Βρετανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σταδιακή επανέναρξη κυκλοφορίας στη σήραγγα της Μάγχης μετά τη διακοπή

Η Getlink ανακοίνωσε ότι η σιδηροδρομική κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης θα επανεκκινήσει σταδιακά από τις 15:00 ώρα Γαλλίας, μετά από διακοπή ηλεκτροδότησης που οδήγησε σε αναστολή δρομολογίων της Eurostar.
Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ταπισερί της Μπαγιέ εκτίθεται στο Λονδίνο με ιστορικό δανεισμό

Η Ταπισερί της Μπαγιέ έφτασε στο Βρετανικό Μουσείο, όπου θα εκτίθεται για έναν χρόνο. Το έργο του 11ου αιώνα μεταφέρθηκε με αυστηρά μέτρα και θα παρουσιαστεί από τον Σεπτέμβριο 2026 έως τον Ιούλιο 2027.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Τα πρώτα συμπεράσματα από τον φετινό ευρωπαϊκό καύσωνα

Ιστορικός καύσωνας πλήττει τη Δυτική Ευρώπη με ρεκόρ θερμοκρασιών, ιδιαίτερα σε Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία και Ιταλία. Οι πόλεις είναι απροετοίμαστες, αυξάνοντας τον κίνδυνο για χιλιάδες θανάτους. Συνδικάτα ζητούν μέτρα προστασίας εργαζομένων.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Πάνω από 100 εκατ. εκτεθειμένοι σε θερμοκρασίες άνω των 35°C

Τουλάχιστον 212 θάνατοι στην Ισπανία και τρεις στη Γαλλία οφείλονται στον καύσωνα, ενώ στη Βρετανία καταγράφηκε ρεκόρ ζέστης Ιουνίου. Πάνω από 380 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκτίθενται σε θερμοκρασίες άνω των 30°C.
Στρατιωτικό drone δειλινό
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Drone της Κοπεγχάγης σε αποστολή στο Ορμούζ με Γαλλία-Βρετανία

Η Δανία θα συμμετάσχει με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην αποστολή που ηγούνται Γαλλία και Βρετανία για προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ενισχύοντας την ασφάλεια και τη διασφάλιση ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας σαρώνει την Ευρώπη: Ρεκόρ ζέστης και δεκάδες πνιγμοί στη Γαλλία

Στη Γαλλία 40 άτομα πνίγηκαν από 18/6 λόγω καύσωνα, ενώ στη χώρα καταγράφηκε η πιο ζεστή νύχτα. Συναγερμός σε Ισπανία, Ιταλία και Βρετανία, καθώς η δυτική Ευρώπη πλήττεται από δεύτερο κύμα καύσωνα μέσα σε έναν μήνα.