ΓΔ: 2120.71 -0.01% Τζίρος: 148.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Μέτρα ύψους 3,6 δισεκ. ευρώ παίρνει η Ιταλία για τις επιπτώσεις του κοροναϊού

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 0,2% του ΑΕΠ της, με την κυβέρνηση της Ιταλίας να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αρνητική επίδραση του κοροναϊού στην οικονομία της χώρας.

Η Ιταλία θα υιοθετήσει αυτή την εβδομάδα μέτρα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό αντίστοιχο με το 0,2% του ΑΕΠ της, σε μια προσπάθεια του Τζουζέπε Κόντε να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την επιδημία του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκαλτιέρι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο Γκαλτιέρι επεσήμανε ότι είναι βέβαιος πως η ΕΕ θα εγκρίνει την απαραίτητη αύξηση στο δημόσιο έλλειμμα της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν στα μέσα της εβδομάδας τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα τις επιπτώσεις στην οικονομία της επιδημίας της ασθένειας covid-19.

Ειδική μελέτη του ινστιτούτου Ref Ricerche υποστηρίζει ότι εξαιτίας των συνεπειών της κατάστασης συναγερμού για τον κοροναϊό, το ΑΕΠ της Ιταλίας θα μειωθεί από 1% μέχρι 3%, τα πρώτα δυο τρίμηνα της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, δηλαδή, πρόκειται να χαθούν από εννέα μέχρι και είκοσι επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως υπενθυμίζεται, μόνο οι περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο, παράγουν το 31% του Εγχώριου Ακαθάριστου Προϊόντος της χώρας.

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στην Ευρώπη, έχοντας καταγράψει περισσότερα από 1.100 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τις 20 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής 29 ασθενείς έχουν πεθάνει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβέστης σε πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλοί τραυματίες και αγνοούμενοι στη φωτιά Ελβετίας, λέει ο Ταγιάνι

Περίπου 15 Ιταλοί τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά σε μπαρ στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας και νοσηλεύονται, ενώ άλλοι αγνοούνται, δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ. Οι οικογένειες έχουν επικοινωνήσει με την πρεσβεία για πληροφορίες.
Πυροσβέστες σε φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: 40 νεκροί από φωτιά σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά

Έκρηξη σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά ανήμερα Πρωτοχρονιάς προκάλεσε το θάνατο περίπου 40 ατόμων και τον τραυματισμό 100, σύμφωνα με τις ελβετικές αρχές. Η φωτιά δεν οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ καθυστερεί η ταυτοποίηση των
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες σε τελεφερίκ με βλάβη στις Άλπεις

Τέσσερις τραυματίες και περίπου 100 αποκλεισμένοι σε τελεφερίκ στη βορειοδυτική Ιταλία, όταν καμπίνα έφτασε με υπερβολική ταχύτητα στον σταθμό. Το περιστατικό έγινε στη Μακουνιάγκα, στις ιταλικές Άλπεις, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ναι στη στρατιωτική στήριξη Ουκρανίας και ψήφο εμπιστοσύνης

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε την παράταση της στρατιωτικής βοήθειας και ανθρωπιστικής αρωγής προς Ουκρανία για το 2026, παρά τις εσωτερικές εντάσεις στη συμμαχία. Η βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για την έγκριση του νέου προϋπολογισμού.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρώμη πρωτοστατεί στη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 2026

Η Ιταλία θα συνεχίσει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και το 2025, μετά το νέο διάταγμα που υπέγραψε η Μελόνι. Η Λέγκα ζήτησε αλλαγές ώστε να δοθεί έμφαση στη μη στρατιωτική βοήθεια και στον αμυντικό χαρακτήρα των αποστολών.