ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37

Μπέρμποκ: Οι αμερικανικοί πύραυλοι στη Γερμανία, αποτρεπτικός παράγοντας

«Το να κάνουμε εξωτερική πολιτική σήμερα σημαίνει να αναγνωρίσουμε ότι η αρχή της ελπίδας δεν θα μας προστατεύσει από τη Ρωσία του Πούτιν», είπε.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Aναλένα Μπέρμποκ υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε γερμανικό έδαφος. Μιλώντας για την ανάγκη ανάπτυξης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, ανέφερε την απειλή που θέτει η Ρωσία για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

«Το να κάνουμε εξωτερική πολιτική σήμερα σημαίνει να αναγνωρίσουμε ότι η αρχή της ελπίδας δεν θα μας προστατεύσει από τη Ρωσία του Πούτιν», είπε.

Η υπουργός πιστεύει ότι η Γερμανία προστατεύει τώρα τον εαυτό της επενδύοντας στη δική της ασφάλεια και δύναμη. «Και αυτό περιλαμβάνει την απόφαση να αναπτυχθούν αμερικανικά οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς», πρόσθεσε.

Η Μπέρμποκ τόνισε ότι η Γερμανία χρειάζεται ένα «αξιόπιστο αποτρεπτικό μέσο» κατά της Ρωσίας, «το οποίο προστατεύει επίσης τους Πολωνούς, τους λαούς της Βαλτικής και τους Φινλανδούς – τους εταίρους μας που μοιράζονται άμεσα σύνορα με τη Ρωσία και έχουν βιώσει πώς χρησιμοποιεί υβριδικά μέτρα στα σύνορα τους τελευταίους μήνες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ρωσία συζητούν για πωλήσεις αερίου στην Ευρώπη εν μέσω πολέμου

Υψηλόβαθμοι Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι, μεταξύ τους ο Κούσνερ και ο Ντμίτριεφ, είχαν συνομιλίες για συμμετοχή Αμερικανού επενδυτή στους αγωγούς Nord Stream πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Γαλλία-Γερμανία: Απελευθερώστε ντίζελ ή διακινδυνεύετε απαγόρευση εξαγωγών

Η κυβέρνηση Τραμπ κάλεσε Γερμανία και Γαλλία να μειώσουν τα αποθέματα ντίζελ έκτακτης ανάγκης για να πέσουν οι διεθνείς τιμές, διαφορετικά απειλεί με απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ, κυρίως ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η νίκη AfD οφείλεται στην έλλειψη φθηνού ρωσικού αερίου

Το Κρεμλίνο αποδίδει την επικράτηση του AfD στη Γερμανία στη διακοπή αγοράς φθηνού ρωσικού αερίου, που αποδυνάμωσε την οικονομία. Θεωρεί ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δεν συμβάλλουν στην επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συγχαίρει την ακροδεξιά Γερμανίας για τη νίκη της την Κυριακή

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε χθες τη νίκη της ακροδεξιάς στις εκλογές της Σαξονίας-Άνχαλτ, χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλη βραδιά» για το «λαϊκιστικό κόμμα». Έκανε αναφορά σε «MGGA», προσαρμόζοντας το γνωστό του σύνθημα για τη Γερμανία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει επίθεση στο ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας το περιστατικό με το drone στη Γερμανία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δύο απεσταλμένοι του θα προτείνουν λύση για τον πόλεμο σε Ρωσία και Ουκρανία.