ΓΔ: 2613.38 0.73% Τζίρος: 120.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:19:37
Λογότυπο BMW αυτοκινήτου
Φώτο: Shutterstock

Σε ανάκληση 1,36 εκατ. οχημάτων από την αγορά της Κίνας προχωρά η BMW

Για πιθανούς κινδύνους με συγκεκριμένο τύπο αερόσακου, ενώ οι ανακλήσεις που ισχύουν άμεσα, αφορούν μοντέλα που παράγονται από το 2003-2017.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW και η κοινοπραξία της θα ανακαλέσουν συνολικά 1,36 εκατομμύρια αυτοκίνητα τοπικής παραγωγής και εισαγωγής στην Κίνα λόγω πιθανών κινδύνων με τον αερόσακο Takata, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή αγοράς της Κίνας.

Οι ανακλήσεις, που ισχύουν άμεσα, αφορούν μοντέλα που παράγονται από το 2003-2017, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς της Κίνας.

Η BMW Brilliance Automotive, μια κοινοπραξία με έδρα τη βορειοανατολική Κίνα, θα ανακαλέσει 598.496 αυτοκίνητα Κίνας, ενώ η BMW China Automobile Trading θα ανακαλέσει 759.448 εισαγόμενα αυτοκίνητα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Για οχήματα που έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν ελαττώματα μετά από έλεγχο, η BMW θα αντικαταστήσει τον μπροστινό αερόσακο του οδηγού δωρεάν για την εξάλειψη των κινδύνων για την ασφάλεια, ανέφερε η δήλωση.

Η ανάκληση αφορά αυτοκίνητα BMW με επισκευή τιμονιού από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν τοποθετήσει ελαττωματικούς αερόσακους Takata, ανέφερε η δήλωση.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε επίσης 394.000 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω ελαττωματικών αερόσακων Takata που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς ή θανατηφόρους τραυματισμούς, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτόνομο αυτοκίνητο εσωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί επικεφαλής καλούν σε στενότερη συνεργασία με την Κίνα στη WNEVC

Στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας τόνισαν την ανάγκη στενότερης συνεργασίας με την Κίνα στα οχήματα νέας τεχνολογίας, μπαταρίες και τεχνητή νοημοσύνη, για ενίσχυση της καινοτομίας και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.
Λογότυπο Volkswagen
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Όμιλος VW μείωσε αισθητά την πρόβλεψη κερδών - Υποχώρηση μετοχής

Ο όμιλος Volkswagen περιόρισε την πρόβλεψη λειτουργικών κερδών για το 2024 σε μόλις 1%, λόγω προβλημάτων της Porsche, αυξημένου ανταγωνισμού στην Κίνα και κόστους αναδιάρθρωσης, με τη μετοχή να υποχωρεί σημαντικά.
Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καλεί την Κίνα να μειώσει τις εξαγωγές υβριδικών αυτοκινήτων

Η ΕΕ ζητά από την Κίνα να μειώσει εθελοντικά τις εξαγωγές υβριδικών αυτοκινήτων, ώστε να αποφευχθεί εμπορικός πόλεμος, σύμφωνα με τους Financial Times. Οι Βρυξέλλες στοχεύουν σε πωλήσεις έως 15% της αγοράς της ΕΕ.
Αυτοκινητοβιομηχανία ρομπότ γραμμή
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Παγκόσμια πρωτοπορία στην αυτοκινητοβιομηχανία έως το 2030

Η Κίνα φιλοδοξεί να κατακτήσει ηγετική θέση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έως το 2030, εστιάζοντας στην έξυπνη διασύνδεση ηλεκτρικών οχημάτων. Ο στόχος είναι τα ηλεκτρικά να φτάσουν το 70% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.