ΓΔ: 2574.91 -1.80% Τζίρος: 140.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:02:37
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης

Μεγάλη ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα και περιοχές της Ρωσίας

Τους τελευταίους μήνες οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν κλιμακώσει την αντεπίθεσή τους στη Ρωσία με στόχο την καταστροφή υποδομών που αποτελούν «κλειδί» για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν ευρεία επίθεση με drones σε περιοχές της Ρωσίας, με συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας να καταστρέφουν τρία από αυτά περίπου 38 χιλιόμετρα νότια από το Κρεμλίνο και άλλα 15 στην παραμεθόρια περιφέρεια Μπριάνσκ, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχος.

Τα τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης που κινούνταν προς τη Μόσχα καταρρίφθηκαν στους αιθέρες πάνω από την Παντόλσκ, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Ρωσίας, ανέφερε ο δήμαρχος Σεργκέι Σαμπιάνιν μέσω Telegram. «Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν υπάρχουν ζημιές ούτε θύματα στην τοποθεσία όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια», διευκρίνισε ο κ. Σαμπιάνιν.

Δεν αναφέρθηκαν επίσης απώλειες ούτε ζημιές στην περιφέρεια Μπριάνσκ (νοτιοδυτικά), ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Μπογκαμάς, επίσης μέσω Telegram. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ακόμη πως δυο ουκρανικά drones καταστράφηκαν στην περιφέρεια Τούλα, βόρεια της Μόσχας.

Από την πλευρά του ο Βασίλι Γκόλουμπεφ, ο περιφερειάρχης της Ραστόφ (νοτιοδυτικά), ανέφερε πως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν πύραυλο που εκτόξευσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Δεν είναι σαφές πόσα drones και πόσοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν συνολικά. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες που δημοσιοποίησαν οι Ρώσοι αξιωματούχοι. Δεν έχει υπάρξει ως αυτό το στάδιο σχόλιο από πλευράς Κιέβου.

Τους τελευταίους μήνες ο ουκρανικός στρατός κλιμάκωσε τις επιδρομές στη Ρωσία, με σκοπό όπως λέει την καταστροφή υποδομών-κλειδιών για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και σε αντίποινα για τους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς στην ουκρανική επικράτεια.

Εντείνονται οι μάχες στο ανατολικό μέτωπο

Σε άλλα μέτωπα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως δέχθηκαν πολλαπλές ρωσικές επιθέσεις χθες Τρίτη στα μέτωπα των κοινοτήτων Τόρετσκ και Πόκροβσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται πως στρατεύματα της Ρωσίας επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις γύρω από την Τόρετσκ, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας Νιου Γιορκ δεν διευκρινίζεται ποια ήταν η έκβαση των μαχών.

Νωρίτερα, η Μόσχα διαβεβαίωσε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κυρίευσαν την κοινότητα Νιου Γιορκ. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο. Τα στρατεύματα της Ρωσίας επικεντρώνονται στο μέτωπο της Πόκροβσκ, σύμφωνα με το Κίεβο. Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν 49 επιθέσεις εκεί, ανέφερε, προσθέτοντας πως 13 μάχες παραμένουν σε εξέλιξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

28 νεκροί από τα χθεσινά ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 28 νεκροί και 118 τραυματίες από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία. Ανάμεσά τους πέντε παιδιά. Ο Ζελένσκι κατήγγειλε στοχευμένες επιθέσεις σε πόλεις με δεκάδες πυραύλους και drones σε 12 περιοχές.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για γενέθλια και Ουκρανία

Ο Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πούτιν για τα γενέθλιά του. Συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος προσφέρθηκε να μεσολαβήσει σε Μόσχα και Κίεβο.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή επίθεση Ρωσίας στην Ουκρανία με drones και πυραύλους, 20 νεκροί

Η Ρωσία εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις με πυραύλους και drones στην Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα. Πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στην Πρίλουκι με 14 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, και πάνω από 50 τραυματίες.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 11 νεκροί από τη μεγάλη ρωσική επίθεση, λέει ο Ζελένσκι

Η Ρωσία εξαπέλυσε 70 πυραύλους και drones κατά της Ουκρανίας, πλήττοντας τον ενεργειακό τομέα και προκαλώντας τουλάχιστον 11 νεκρούς, ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο Κίεβο καθώς σήμανε συναγερμός για ρωσική επίθεση με πυραύλους. Ο Ζελένσκι προειδοποίησε για μαζική επίθεση, ενώ οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τη Ρωσία για στοχευμένες καταστροφές υποδομών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επίθεση κατά της Ουκρανίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε ότι η Ρωσία ετοιμάζει μαζική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Τόνισε πως οι ουκρανικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν με τα διαθέσιμα αμυντικά μέσα.