ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ακυρώθηκε η εαρινή σύνοδος ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας

Λόγω των ανησυχιών για την επιδημία του κοροναϊού, η φετινή εαρινή σύνοδος ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζας θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Συνέντευξη Τύπου σήμερα για το θέμα της επιδημίας.

Τη ματαίωση της φετινής εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας. Οι εργασίες της συνόδου θα γίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των ανησυχιών για την επιδημία του κοροναϊού.

Στη δήλωσή τους, οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι δηλώνουν τη βαθιά ανησυχία τους για την εξέλιξη της επιδημίας του κοροναϊού και την ανθρώπινη τραγωδία που τη συνοδεύει, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Προσθέτουν ότι, λόγω των ανησυχιών για τη δημόσια υγεία που συνδέονται με τον ιό, οι διοικήσεις των δύο οργανισμών αποφάσισαν να εφαρμόσουν ένα σχέδιο προσαρμογής των συναντήσεων της εαρινής συνόδου σε ψηφιακή μορφή.

Σε αυτό το πλαίσιο, δηλώνουν ότι η τεχνολογική υποδομή και δυνατότητες εικονικής σύνδεσης θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό για να υπάρξουν οι απαραίτητες συζητήσεις για θέματα οικονομικής πολιτικής με τα μέλη των δύο οργανισμών, ενώ θα συνεχίσουν το Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα να δημοσιεύουν τις αναλύσεις τους.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι σήμερα, 4 Μαρτίου, η Κρ. Γκεοργκίεβα και ο Ντ. Μάλπας θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν σχετικά με την επιδημία του κοροναϊού. Ήδη το ΔΝΤ έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη και ενδέχεται να ανακοινωθούν σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου νέες, αναθεωρημένες προβλέψεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε ετοιμότητα ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα για αντιμετώπιση των προκλήσεων

Σε κοινή τους ανακοίνωση, ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα τόνισαν πως είναι έτοιμες να βοηθήσουν τα κράτη μέλη για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις από την έξαρση της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινωνικές αναταραχές από την αύξηση των ανισοτήτων λόγω της πανδημίας

Η πανδημία «εξέθεσε και επέτεινε προϋπάρχουσες ανισότητες όσον αφορά τα εισοδήματα και την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη και ο εμβολιασμός», εκτιμά το ΔΝΤ.