ΓΔ: 2040.84 -0.76% Τζίρος: 103.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:25:36

Επιλογή για τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, προωθεί η κυβέρνηση Στάρμερ

Η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι το μέτρο θα αναγκάσει τους εργοδότες να επιτρέψουν στο προσωπικό να εργάζεται τετραήμερη εβδομάδα ή ότι θα αναγκάσει αντίστοιχα τους υπαλλήλους να το δεχτούν.

Τη δυνατότητα να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους την επιλογή τετραήμερης εργασίας, θα έχουν πλέον οι εργοδότες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εργαζόμενοι θα αμοίβονται κανονικά με αποδοχές πλήρους απασχόλησης, απολαμβάνοντας μία τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, αλλά θα πρέπει να «συμπιέσουν» την εργασία τους στις εργάσιμες ημέρες – κάτι που εφαρμόζουν ήδη ορισμένες εταιρείες.

Επί του παρόντος, οι εργαζόμενοι μπορούν να ζητήσουν ευέλικτο ωράριο αμέσως μόλις προσληφθούν, αλλά οι εργοδότες δεν είναι νομικά υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν. Εμπνευστής του προαιρετικού μέτρου είναι η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Εργατικών, Άντζελα Ράινερ, θέλοντας να το εισαγάγει και νομοθετικά αυτό το φθινόπωρο μετά από διαβούλευση με συνδικάτα και επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι το μέτρο θα αναγκάσει τους εργοδότες να επιτρέψουν στο προσωπικό να εργάζεται τετραήμερη εβδομάδα ή ότι θα αναγκάσει αντίστοιχα τους υπαλλήλους να το δεχτούν.

Ωστόσο, ο συντηρητικός Κέβιν Χόλινρεϊκ, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις «ξαφνιάστηκαν» από το μέτρο: «Παρά τις αντιρρήσεις από τις βιομηχανίες, η Άντζελα Ράινερ εφαρμόζει γαλλικού τύπου εργασιακούς νόμους, που θα κάνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα πιο ακριβή στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε.

Η ηγέτιδα των Τόρις, Πρίτι Πατέλ, δήλωσε ότι το σχέδιο «συνοψίζει απόλυτα αυτήν την κυβέρνηση των Εργατικών. Η επιβολή περισσότερων βαρών και γραφειοκρατίας στις επιχειρήσεις, θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις», είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Ευρωζώνη και οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Σταθερή η επιχειρηματική δραστηριότητα με ισχυρή ανάπτυξη υπηρεσιών

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη παραμένει σταθερή, με τις υπηρεσίες να εμφανίζουν τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης 18 μηνών. Η μεταποίηση συρρικνώνεται, καθώς ο PMI πέφτει στο 49,7 λόγω ασθενούς ζήτησης.
AML καταπολέμηση ξεπλύματος χρήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Δίκτυο ξεπλύματος απέκτησε έλεγχο σε κιργιζική τράπεζα για παράκαμψη κυρώσεων

Η NCA αποκαλύπτει δίκτυο ξεπλύματος δισεκατομμυρίων που απέκτησε μερίδιο σε κιργιζική τράπεζα, διευκολύνοντας ρωσικές πληρωμές και παράκαμψη κυρώσεων μέσω κρυπτονομισμάτων και διεθνών διαύλων.
Είσοδος κτιρίου BBC
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες κατηγορίες για «συγκάλυψη» στο BBC μετά τη συνέντευξη Νταϊάνα

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει πως το BBC γνώριζε για τα ψέματα πίσω από τη διάσημη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995 και συγκάλυπτε την υπόθεση για δεκαετίες, προκαλώντας νέο σάλο στο βρετανικό δίκτυο.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα: Ο Τζόνσον επέβλεψε «χαοτική» διαχείριση της Covid στη Βρετανία

Έρευνα καταλογίζει στον Μπόρις Τζόνσον χαοτική διαχείριση της πανδημίας COVID, με καθυστερημένη καραντίνα που οδήγησε σε 23.000 περισσότερους θανάτους. Η ηγεσία του επικρίνεται έντονα για παραβάσεις και αναποφασιστικότητα.