ΓΔ: 2083.59 0.68% Τζίρος: 239.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Ζελένσκι: Ρωσική πυραυλική επίθεση σκότωσε 41 ανθρώπους στην Πολτάβα

Ο Ζελένσκι δήλωσε σε βίντεο ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με δύο βαλλιστικούς πυραύλους, προκαλώντας ζημιές σε κτίριο του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Επικοινωνιών.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν η Ρωσία χτύπησε στρατιωτικό ινστιτούτο στην κεντρική πόλη Πολτάβα, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ένα από τα πιο θανατηφόρα μεμονωμένα χτυπήματα του πολέμου.

Ο Ζελένσκι δήλωσε σε βίντεο ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με δύο βαλλιστικούς πυραύλους, προκαλώντας ζημιές σε κτίριο του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Επικοινωνιών.

Πρόσθεσε ότι διέταξε πλήρη και άμεση έρευνα για τις συνθήκες της επίθεσης.

«Τα ρωσικά αποβράσματα θα λογοδοτήσουν σίγουρα για αυτό το χτύπημα», δήλωσε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Επανέλαβε τις εκκλήσεις του για περισσότερη δυτική αεράμυνα και προέτρεψε τους συμμάχους να επιτρέψουν τη χρήση των όπλων μεγάλου βεληνεκούς τους για πλήγματα βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος, προκειμένου να προστατευθεί η Ουκρανία.

«Συνεχίζουμε να λέμε σε όλους στον κόσμο που έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτή την τρομοκρατία: τα συστήματα αεράμυνας και οι πύραυλοι χρειάζονται στην Ουκρανία, όχι σε μια αποθήκη κάπου».

«Χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να μας προστατεύσουν από τη ρωσική τρομοκρατία χρειάζονται τώρα, όχι κάποια στιγμή αργότερα. Δυστυχώς, κάθε μέρα καθυστέρησης σημαίνει απώλεια ανθρώπινων ζωών».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στη Σούμι

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες στην περιφέρεια Σούμι της βόρειας Ουκρανίας από επιθέσεις ρωσικών drones, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Χριχόροφ. Τα πλήγματα σημειώθηκαν σε τρεις διαφορετικές κοινότητες.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από ουκρανική πυραυλική επίθεση στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Οι αρχές επιχειρούν στα χαλάσματα, ενώ δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουκρανία.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικά πλήγματα, λέει η Ρωσία

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και ένα τραυματίστηκε από ουκρανικά χτυπήματα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 53 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το RIA.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό drone έπληξε ρωσικό πυρηνικό σταθμό, χωρίς κίνδυνο

Ο ΔΟΑΕ διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε κίνδυνος για την πυρηνική ασφάλεια μετά από ουκρανική επίθεση με drone σε πύργο ψύξης ρωσικού πυρηνικού σταθμού, όπως ανέφερε και η διαχειρίστρια εταιρεία Rosenergoatom.
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν 5.000 τ.χλμ. στην Ουκρανία φέτος

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει σχεδόν 5.000 τ.χλμ. στην Ουκρανία από τις αρχές του έτους και διατηρούν τη στρατηγική πρωτοβουλία, ενώ χαρακτήρισε αναποτελεσματικά τα ουκρανικά πλήγματα στη Ρωσία.