ΓΔ: 2358.48 0.47% Τζίρος: 53.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:34:37
xionostibada-xioni-Imalaia
Shutterstock

Χιόνι άρχισε πλέον να καλύπτει τα υψηλότερα βουνά στην Αυστρία

«Αυτό που στα πεδινά είναι βροχές και πλημμύρες, σε υψόμετρα άνω των 1.400 μέτρων, όπως το Obertauern, ένα χιόνι ενός μέτρου έχει πέσει», ανέφερε αυστριακή εφημερίδα το βράδυ του Σαββάτου.

Τμήματα της Αυστρίας καλύπτονται από χιόνι και σε υψόμετρα άνω των 1.400 μέτρων, η χιονοκάλυψη είναι πάνω από ένα μέτρο, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Hojte.

«Αυτό που στα πεδινά είναι βροχές και πλημμύρες, σε υψόμετρα άνω των 1.400 μέτρων, όπως το Obertauern, ένα χιόνι ενός μέτρου έχει πέσει», ανέφερε η αυστριακή εφημερίδα το βράδυ του Σαββάτου.

Καθώς η νύχτα άρχισε να πέφτει, το χιόνι έπεσε στις χαμηλότερες περιοχές, ήδη σε υψόμετρα 500 μέτρων, ενώ στις υψηλότερες ορεινές περιοχές στις Άλπεις, έθαψε αυτοκίνητα και μπλόκαρε τα περάσματα μπροστά από ιδιωτικές κατοικίες, μπορεί να δει κανείς σε πολλά πλάνα στην πλατφόρμα X. Χιόνι πέφτει επίσης στα ανώτερα τμήματα της Ελβετίας.

Δεδομένου ότι προβλέπονται καταιγίδες τις επόμενες ημέρες, η αυστριακή κυβέρνηση συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν σε ορισμένες περιοχές εκτός εάν είναι απαραίτητο και είναι πιθανό σε ορισμένα σημεία η χιονοκάλυψη να φτάσει τα δύο μέτρα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ρεκόρ ζέστης Μαΐου και τέσσερις έφηβοι πνίγηκαν

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε νέο ρεκόρ ζέστης για Μάιο με 35°C στο Λονδίνο. Τέσσερις έφηβοι πνίγηκαν προσπαθώντας να δροσιστούν σε διαφορετικές περιοχές, καθώς η ασυνήθιστη ζέστη πλήττει τη χώρα.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μέχρι 39°C ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες, λένε οι μετεωρολόγοι

Ασυνήθιστος πρώιμος καύσωνας πλήττει τη Γαλλία με θερμοκρασίες έως 39°C τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για ιστορικό φαινόμενο, καθώς η ζέστη οφείλεται σε θερμικό θόλο που μεταφέρει ζεστό αέρα από τη Βόρεια Αφρική.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πρώιμο κύμα ζέστης εντείνεται, πορτοκαλί συναγερμός σε 8 περιοχές

Πρωτοφανές κύμα ζέστης εντείνεται στη Γαλλία, επηρεάζοντας κυρίως τη δύση και το Παρίσι με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Οκτώ διαμερίσματα τέθηκαν σε πορτοκαλί συναγερμό για αύριο λόγω καύσωνα που θα διαρκέσει έως το Σαββατοκύριακο.