ΓΔ: 2221.99 0.71% Τζίρος: 211.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:50:39
paixnidia, katasthma
Φωτο: Shutterstock

Στα 4,5 δισ. η ευρωπαϊκή αγορά παιχνιδιού, το 30% κατέχει η Γερμανία

O επικεφαλής Εμπορικών Εκθέσεων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Πιπερούδης, υπογράμμισε ότι «το Επιμελητήριο εκπροσωπεί πάνω από 70 χρόνια τους σημαντικότερους Εκθεσιακούς Οργανισμούς της Γερμανίας».

Η ευρωπαϊκή αγορά παιχνιδιού υπολογίζεται σε αξία στα περίπου 4,5 δισ. ευρώ, με τη Γερμανία να κατέχει το 30% αυτής. Αυτό αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της Spielwarenmesse 2025, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κορυφαία Διεθνής Έκθεση Παιχνιδιών, Spielwarenmesse 2025, με διοργανωτή τον Εκθεσιακό Οργανισμό Spielwarenmesse eG, τον οποίο αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, θα δώσει έμφαση στη βιωσιμότητα, στις νεοφυείς επιχειρήσεις, την καινοτομία και τα παιχνίδια για ενήλικες, και ανοίγει τις πύλες της από 28 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου 2025, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης.

Τοποθετούμενος στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, Γιάννης Παπαδόπουλος, στάθηκε στο σημαντικό ρόλο που, όπως είπε, διαδραματίζουν οι διεθνείς διοργανώσεις για την προώθηση της εξωστρέφειας του ελληνικού παιχνιδιού, ενώ αναφέρθηκε στο προφίλ του φορέα και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την προώθηση των Ελλήνων κατασκευαστών παιχνιδιών.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Εμπορικών Εκθέσεων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Πιπερούδης, υπογράμμισε ότι «το Επιμελητήριο εκπροσωπεί πάνω από 70 χρόνια τους σημαντικότερους Εκθεσιακούς Οργανισμούς της Γερμανίας, συμβάλλοντας αδιάλειπτα στην ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία μας με τη Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιών Spielwarenmesse αριθμεί ήδη 50 χρόνια, καθιστώντας την μια από τις μακροβιότερες και πλέον σταθερές συνεργασίας του Επιμελητηρίου».

Η διευθύντρια Επικοινωνίας του Εκθεσιακού Οργανισμού Spielwarenmesse eG, Σκάρλετ Γισότσκι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη διάρθρωση του εκθεσιακού χώρου, όπου θα υπάρξουν συνολικά 13 προϊοντικές ομάδες φιλοξενούμενες σε 18 αίθουσες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τη σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα φιλοξενήσει η έκθεση του 2025, όπως για παράδειγμα η διοργάνωση του «Toy Business Forum», που θα κλείσει 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στη «New Product Gallery» όπου θα παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα, τα νέα ταλέντα της αγοράς και θα απονεμηθούν τα «ToyAwards».

Στα τμήματα τα οποία θα ξεχωρίσουν το 2025, ανέφερε επίσης το «Toys Go Green» που θα εστιάσει στα βιώσιμα παιχνίδια, το «Licence Lounge» που θα δώσει έμφαση στις άδειες εκμετάλλευσης, το «Model Car Hall of Fame», καθώς και η «Σύνοδος Εφευρετών Παιχνιδιών», όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κατασκευαστές παιχνιδιών, διερευνώντας το ενδεχόμενο σύναψης συνεργασιών για τη διάθεση των προϊόντων τους στην αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοασφάλεια και δεδομένα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο πρόγραμμα «Cybersecurity Awareness» από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Η AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου λανσάρει το online πρόγραμμα πιστοποίησης «Cybersecurity Awareness», με διαδραστικά μαθήματα και προσομοιώσεις phishing, προσφέροντας ψηφιακό πιστοποιητικό και badges δεξιοτήτων.
Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η ηγεσία του Ιράν δεν έχει πια νομιμοποίηση

Ο Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων και πως ένα καθεστώς που χρησιμοποιεί θανατηφόρα βία βρίσκεται στο τέλος του.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Κατηγορίες σε Ουκρανούς για σχέδιο εκρηκτικών δεμάτων υπέρ Ρωσίας

Δύο Ουκρανοί κατηγορούνται στη Γερμανία για σχέδιο πυροδότησης δεμάτων υπέρ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενισχύοντας τους φόβους για υβριδικές επιθέσεις στη μετά την εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται ανάμειξη.
Οικονομία Γερμανίας πτώση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί χονδρέμποροι προβλέπουν νέα πτώση πωλήσεων και ζητούν δράση

Οι Γερμανοί χονδρέμποροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας πτώση πωλήσεων και το 2026, με εξαντλημένα αποθέματα, και ζητούν από την κυβέρνηση γενναίες αποφάσεις αντί για υποσχεσιολογία, προειδοποιώντας για λουκέτα και χαμένες θέσεις.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί έφεδροι προτείνουν ευρωπαϊκές δυνάμεις στη Γροιλανδία κατά Τραμπ

Η Ένωση Εφέδρων των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων προτείνει αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Γροιλανδία για να αποτραπεί ενδεχόμενη αμερικανική κατάληψη, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή ενότητα και παρουσία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μειωμένη η απασχόληση προσφύγων στη χώρα

Τα ποσοστά απασχόλησης προσφύγων στη Γερμανία παραμένουν χαμηλά, με καλύτερες ευκαιρίες στις μεγάλες πόλεις, όπως το Αμβούργο (54,7%), λόγω πλήθους θέσεων και υποστηρικτικών μέτρων, σε αντίθεση με τα αγροτικά κρατίδια.