ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σκάνδαλο με αλκοόλ και σεξουαλική παρενόχληση στην Lloyd's

Σχεδόν ένας στους 12 εργαζόμενους στον ασφαλιστικό όμιλο Lloyd's με έδρα το Λονδίνο έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους της, ενώ το αλκοόλ ρέει άφθονο.

Σχεδόν ένας στους 12 εργαζόμενους --περίπου 500 υπάλληλοι-- στον ασφαλιστικό όμιλο Lloyd's με έδρα το Λονδίνο έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους της ή έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας τέτοιας συμπεριφοράς τον περασμένο χρόνο και ένα τέταρτο των υπαλλήλων έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα από την Lloyd's.

Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί περίπου 45.000 υπαλλήλους στις εταιρείες του, προσπαθεί να βελτιώσει το επίπεδο της συμπεριφοράς των εργαζομένων του στους χώρους του έπειτα από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης που κάνει λόγο για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κατανάλωσης αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε δείγμα 6.000 υπαλλήλων, το 8% υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες σεξουαλικής παρενόχλησης τους τελευταίους 12 μήνες και το 24% είδαν να γίνεται «υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ», ενώ το 22% είδαν υπαλλήλους στις εταιρείες του ομίλου να κωφεύουν μπροστά σε κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς. Το 60% των ερωτηθέντων στην έρευνα ήταν άνδρες υπάλληλοι και το 90% εργάζονταν στο Λονδίνο.

«Δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να αρνηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο επικεφαλής της Lloyd's Τζον Νίαλ προσθέτοντας ότι η δημοσιοποίηση της έρευνας με αυτήν την «ωμή και κακή μορφή της» θα βοηθήσει στο να επέλθει αλλαγή.

Η Lloyd's έχει ήδη θεσπίσει κυρώσεις για περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς, περιλαμβανομένης και της πιθανής ισόβιας απαγόρευσης εισόδου στα γραφεία της στο Σίτυ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, λαμβάνει επιπλέον μέτρα έπειτα από την έρευνα. Ανάμεσά τους είναι και η εφαρμογή ενός σχεδίου πρόσληψης ισάριθμων ανδρών και γυναικών υπαλλήλων, η καθιέρωση ενός κώδικα εργασιακής συμπεριφοράς και η θέσπιση μια συμβουλευτικής ομάδας με προεδρεύουσα την Φιόνα Λακ, η οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Lloyd's.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Απαγορεύουν τη διέλευση πλοίων που ανήκουν σε Ισραήλ, ΗΠΑ, Βρετανία

Τα πλοία απαγορεύεται να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και την Αραβική Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοινώσεις υπηρεσίας που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.