ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
china_coronavirus
Πηγή: Shutterstock.

Στα 211 δισ. το κόστος του κοροναϊού για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Σύμφωνα με την S&P Global, η κινεζική οικονομία θα γλιτώσει την ύφεση λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, αλλά η ανάπτυξή της θα «προσγειωθεί» στο 4,8% για το 2020.

Την εκτίμηση ότι η επιδημία του κοροναϊού μπορεί να «αφαιρέσει» έως και 211 δισ. δολάρια από τις οικονομίες της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού, τονίζει η S&P Global Ratings.

Οι οικονομίες Αυστραλίας, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρης, Ιαπωνίας, Ν. Κορέας και Ταϊλάνδης «θα φλερτάρουν με την ύφεση, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, ο οποίος παράλληλα υποβάθμισε την εκτίμησή του για την ανάπτυξη της Κίνας στο 4,8% για το 2020, από 5,7% που ανέμενε πριν.

«Η διάδοση του Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο θα οδηγήσει σε παρατεταμένη οικονομική επιβράδυνση την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με τις ζημίες να διαχέονται σε όλο το κοινωνικό-οικονομικό φάσμα: νοικοκυριά, επιχειρήσεις, τράπεζες αλλά και κυβερνήσεις. Η οικονομική δραστηριότητα, κυρίως στον κλάδο υπηρεσιών, θα ισοπεδωθεί», προσθέτει η S&P Global.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ακόμη ότι οι οικονομίες που θα δεχθούν το ισχυρότερο πλήγμα θα είναι αυτές Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρης, Ταϊλάνδης και Βιετνάμ, καθώς σε αυτές ο τουρισμός ανιστοιχεί σε άνω του 10% του ΑΕΠ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιαπωνία καλεί την Κίνα να δείξει σεβασμό στην πρωθυπουργό Τακαΐτσι

Η Ιαπωνία ζήτησε από την Κίνα να δείχνει σεβασμό στην πολιτική της ηγεσία, ύστερα από αναφορά Κινέζου εκπροσώπου στην πρωθυπουργό Σανάε Τακαΐτσι χωρίς να χρησιμοποιήσει τον τίτλο της, σε αντίθεση με το διπλωματικό πρωτόκολλο.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Υπόσχεση για σταθερές σχέσεις με την Κίνα από την πρωθυπουργό

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σαναέ Τακαΐτσι, τόνισε στη Βουλή τη δέσμευσή της για σταθερές σχέσεις με την Κίνα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ως γείτονα, παρά τις πρόσφατες εντάσεις λόγω διαφωνιών για την Ταϊβάν.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σι Τζινπίνγκ: Θα αποτρέψουμε ανεξαρτησία και ξένες παρεμβάσεις στην Ταϊβάν

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε πως θα αντιμετωπίσει όσους στηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και τις ξένες παρεμβάσεις, τονίζοντας πως η επανένωση με την Ταϊβάν αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο της Κίνας.
Κυβερνητικό Μέγαρο Ταϊλάνδης
ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: 8 νεκροί από τις πλημμύρες μετά τις 16 Σεπτεμβρίου

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από πλημμύρες στην Ταϊλάνδη λόγω καταρρακτωδών βροχών από τις 16 Δεκεμβρίου. Καμία απώλεια στη Μπανγκόκ όπου ανακηρύχθηκε κατάσταση καταστροφής. Τα θύματα εντοπίστηκαν σε ανατολικές επαρχίες.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: Οκτώ νεκροί από πλημμύρες από τις 16 Σεπτεμβρίου

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από πλημμύρες στην Ταϊλάνδη λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων από 16 Δεκεμβρίου. Τα θύματα εντοπίστηκαν κυρίως σε ανατολικές επαρχίες, ενώ στη Μπανγκόκ δεν υπήρξαν θάνατοι, παρά την κατάσταση καταστροφής.