ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
china_coronavirus
Πηγή: Shutterstock.

Στα 211 δισ. το κόστος του κοροναϊού για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Σύμφωνα με την S&P Global, η κινεζική οικονομία θα γλιτώσει την ύφεση λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, αλλά η ανάπτυξή της θα «προσγειωθεί» στο 4,8% για το 2020.

Την εκτίμηση ότι η επιδημία του κοροναϊού μπορεί να «αφαιρέσει» έως και 211 δισ. δολάρια από τις οικονομίες της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού, τονίζει η S&P Global Ratings.

Οι οικονομίες Αυστραλίας, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρης, Ιαπωνίας, Ν. Κορέας και Ταϊλάνδης «θα φλερτάρουν με την ύφεση, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, ο οποίος παράλληλα υποβάθμισε την εκτίμησή του για την ανάπτυξη της Κίνας στο 4,8% για το 2020, από 5,7% που ανέμενε πριν.

«Η διάδοση του Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο θα οδηγήσει σε παρατεταμένη οικονομική επιβράδυνση την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με τις ζημίες να διαχέονται σε όλο το κοινωνικό-οικονομικό φάσμα: νοικοκυριά, επιχειρήσεις, τράπεζες αλλά και κυβερνήσεις. Η οικονομική δραστηριότητα, κυρίως στον κλάδο υπηρεσιών, θα ισοπεδωθεί», προσθέτει η S&P Global.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ακόμη ότι οι οικονομίες που θα δεχθούν το ισχυρότερο πλήγμα θα είναι αυτές Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρης, Ταϊλάνδης και Βιετνάμ, καθώς σε αυτές ο τουρισμός ανιστοιχεί σε άνω του 10% του ΑΕΠ.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Συρρίκνωση 6,5% του ΑΕΠ της Σιγκαπούρης εξαιτίας της πανδημίας

Η Σιγκαπούρη που αποτελεί δείκτη-κλειδί για την υγεία του παγκόσμιου εμπορίου αν και υπέστη βαρύ πλήγμα, από τις επιπτώσεις της πανδημίας, το χτύπημα ωστόσο ήταν μικρότερο από ότι υπολογιζόταν στην αρχή.
ΔΙΕΘΝΗ

RCEP: Η μεγαλύτερη ένωση ελεύθερου εμπορίου στην Ασία

Η υπογραφή της Περιφερειακής Ολοκληρωμένης Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης, σε σύνοδο στο Ανόι, χαρακτηρίζεται πλήγμα στην ένωση χωρών που προώθησε ο Μ. Ομπάμα και από την οποία αποχώρησε ο διάδοχος του Ν. Τραμπ το 2017.