ΓΔ: 2572.41 0.52% Τζίρος: 144.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:12:37
Τζο Μπάιντεν ομιλία
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά σε εκδήλωση με φόντο την αμερικανική σημαία.

Επίσημη επίσκεψη Μπάιντεν στη Γερμανία στα μέσα του Οκτωβρίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να «ευχαριστήσει τη Γερμανία για την υποστήριξή της στην Ουκρανία» και διότι φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα, συμβάλλοντας στην «ασφάλεια των ΗΠΑ και όλης της συμμαχίας του NATO».

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προγραμματίζεται να επισκεφθεί επίσημα τη Γερμανία από τη 10η ως τη 13η Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Μπάιντεν θα μεταβεί στην Ανγκόλα μετά το επίσημο ταξίδι του στη Γερμανία, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας. Ο Δημοκρατικός είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό πως θα επισκεπτόταν την Αφρική, αλλά το ανέβαλε επανειλημμένα.

Θα πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα κάνει ο Τζο Μπάιντεν στη γερμανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της θητείας του. Θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία προκειμένου να «ενισχύσει περαιτέρω τον στενό δεσμό που μοιράζονται οι ΗΠΑ και η Γερμανία ως σύμμαχοι και φίλοι» και «να προωθήσει τον συντονισμό όσον αφορά κοινές προτεραιότητες», σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από την εκπρόσωπό του Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ακόμη, ο κ. Μπάιντεν θα επιδιώξει την ενίσχυση της δέσμευσης των δυο χωρών στη δημοκρατία, την καταπολέμηση του μίσους και αντισημιτισμού, κατά την ίδια πηγή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει επιπλέον να «ευχαριστήσει τη Γερμανία για την υποστήριξή της στην Ουκρανία» και διότι φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα, συμβάλλοντας στην «ασφάλεια των ΗΠΑ (...) και όλης της συμμαχίας του NATO».

Ο κ. Μπάιντεν είχε πάρει μέρος στη σύνοδο της G7 στο Έλμαου το 2022, ενώ το αεροσκάφος του έκανε ενδιάμεσο σταθμό για ανεφοδιασμό στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, όμως ως τώρα δεν είχε γίνει επίσημη επίσκεψή του στη χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, 81 ετών, προκάλεσε τον Ιούλιο πολιτικό σεισμό αποφασίζοντας να εγκαταλείψει την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία, πιεζόμενος έντονα από την παράταξή του, το Δημοκρατικό κόμμα: παρέδωσε τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις. Καθώς δεν χρειάζεται πλέον να δίνει προεκλογικό αγώνα, έχει στη διάθεσή του χρόνο για την άσκηση των καθηκόντων του κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ρωσία συζητούν για πωλήσεις αερίου στην Ευρώπη εν μέσω πολέμου

Υψηλόβαθμοι Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι, μεταξύ τους ο Κούσνερ και ο Ντμίτριεφ, είχαν συνομιλίες για συμμετοχή Αμερικανού επενδυτή στους αγωγούς Nord Stream πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Γαλλία-Γερμανία: Απελευθερώστε ντίζελ ή διακινδυνεύετε απαγόρευση εξαγωγών

Η κυβέρνηση Τραμπ κάλεσε Γερμανία και Γαλλία να μειώσουν τα αποθέματα ντίζελ έκτακτης ανάγκης για να πέσουν οι διεθνείς τιμές, διαφορετικά απειλεί με απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ, κυρίως ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η νίκη AfD οφείλεται στην έλλειψη φθηνού ρωσικού αερίου

Το Κρεμλίνο αποδίδει την επικράτηση του AfD στη Γερμανία στη διακοπή αγοράς φθηνού ρωσικού αερίου, που αποδυνάμωσε την οικονομία. Θεωρεί ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δεν συμβάλλουν στην επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συγχαίρει την ακροδεξιά Γερμανίας για τη νίκη της την Κυριακή

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε χθες τη νίκη της ακροδεξιάς στις εκλογές της Σαξονίας-Άνχαλτ, χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλη βραδιά» για το «λαϊκιστικό κόμμα». Έκανε αναφορά σε «MGGA», προσαρμόζοντας το γνωστό του σύνθημα για τη Γερμανία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει επίθεση στο ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας το περιστατικό με το drone στη Γερμανία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δύο απεσταλμένοι του θα προτείνουν λύση για τον πόλεμο σε Ρωσία και Ουκρανία.