ΓΔ: 2127.69 0.20% Τζίρος: 74.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:46:39
σημαία Ουκρανίας ερείπια
Η ουκρανική σημαία κυματίζει πάνω από ερείπια κτιρίου, συμβολίζοντας την αντοχή στον πόλεμο.

Ουκρανική αντεπίθεση με drones να πλήττουν ρωσική αεροπορική βάση

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε αποθήκες πυρομαχικών, χώρους στάθμευσης των ρωσικών μαχητικών Sukhoi Su-35 και Su-34 και σε αποθήκες καυσίμων.

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπορισογκλέμπσκ και σε αποθήκες καυσίμων και κατευθυνόμενων βομβών στην περιοχή Βορόνεζ της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα στο Reuters ουκρανική πηγή στον τομέα της ασφάλειας.

Η πηγή ανέφερε ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), συνεχίζει τις δράσεις για να περιορίσει την ικανότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιεί μαχητικά αεροσκάφη και κατευθυνόμενες βόμβες για να επιτίθεται σε ουκρανικές πόλεις, και ότι οι επιθέσεις σε ρωσικά αεροδρόμια θα συνεχισθούν.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε αποθήκες πυρομαχικών, χώρους στάθμευσης των ρωσικών μαχητικών Sukhoi Su-35 και Su-34 και σε αποθήκες καυσίμων στο αεροδρόμιο Μπορισογκλέμπσκ, ανέφερε η πηγή.

«Από εκεί, ο εχθρός βομβάρδιζε ενεργά τα ουκρανικά εδάφη με κατευθυνόμενες βόμβες» ανέφερε η πηγή δείχνοντας φωτογραφίες και ένα σύντομο βίντεο που δείχνει πυρκαγιές. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τους ισχυρισμούς και τις εικόνες. Η έκταση των ζημιών δεν ήταν άμεσα σαφής.

Ο Αλεξάντερ Γκούσοφ, κυβερνήτης της περιοχής Βορόνεζ, δήλωσε μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή Telegram, ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή. Δεν έκανε καμία αναφορά σε ζημιές.

Η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, έχει εντείνει τη χρήση κατευθυνόμενων βομβών σε επιθέσεις στο Χάρκοβο και το Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία και στη Ζαπορίζια στα νοτιοανατολικά, και χρησιμοποιεί κατευθυνόμενες βόμβες κατά μήκος των γραμμών του μετώπου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί «εκατοντάδες κατευθυνόμενες βόμβες» κάθε μέρα. Αργά χθες Τετάρτη, μια ρωσική κατευθυνόμενη βόμβα έπληξε μια πενταώροφη πολυκατοικία στο Χάρκοβο, προκαλώντας πυρκαγιές και τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 άτομα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Σκλήρυνση στάσης για διαπραγματεύσεις μετά το drone στο Νοβγκορόντ

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι ουκρανικά drones στόχευσαν προεδρική κατοικία στο Νοβγκορόντ και ότι αυτό θα οδηγήσει σε σκλήρυνση της ρωσικής στάσης στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Επίθεση με drone σε προεδρική κατοικία οδηγεί σε σκλήρυνση στάσης

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η επίθεση ουκρανικού drone σε προεδρική κατοικία στη Νόβγκοροντ θα οδηγήσει τη Ρωσία σε σκληρότερη στάση στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ τόνισε ότι δεν θα αποκαλύψει το που βρισκόταν ο Πούτιν τη στιγμή της επίθεσης.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Ρωσία διατηρεί το στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να αποδεχθεί την «πραγματικότητα στο πεδίο» στην Ουκρανία και ότι για λύση απαιτείται ουδετερότητα της χώρας και μη ένταξη στο ΝΑΤΟ. Είπε επίσης πως οι ΗΠΑ εμφανίζονται υπέρ εκλογών μετά τη θητεία Ζελένσκι.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Η Μόσχα αναζητά προσχήματα για νέες επιθέσεις στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ κάλεσε τους ηγέτες να καταδικάσουν τη Ρωσία, κατηγορώντας τη για ψευδείς δικαιολογίες σχετικά με υποτιθέμενη ουκρανική επίθεση κατά του Πούτιν. Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τις ρωσικές κατηγορίες ψευδείς.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επανεξέταση της στάσης της Μόσχας μετά την επίθεση με drone

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Τραμπ ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στάση της στις ειρηνευτικές συνομιλίες μετά από φερόμενη ουκρανική επίθεση με drones σε κατοικία του. Η Ουκρανία διαψεύδει, ενώ το Κρεμλίνο καταγγέλλει υπονόμευση των διαπραγματεύσεων.