ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Στον αέρα η άδεια της Uber στο Λονδίνο

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζει η Uber στο Λονδίνο, αφού το δικαστήριο ανανέωσε την άδεια λειτουργίας της μόλις για δύο μήνες, και σε αυστηρότερο πλαίσιο, αντί για πέντε χρόνια που ήταν ο στόχος της εταιρείας.

Η Uber, η εταιρία μίσθωσης οχημάτων με οδηγό, έλαβε σήμερα μια δίμηνη μόνο άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο, χωρίς να καταφέρνει να εξασφαλίσει τη μέγιστη διάρκεια των πέντε ετών σε μια μάχη με τις ρυθμιστικές αρχές που στο παρελθόν της είχαν αφαιρέσει το δικαίωμα να προσφέρει υπηρεσίες.

Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) απέρριψε το αίτημα της εταιρίας για ανανέωση της άδειάς της το 2017, επικαλούμενη την προσέγγισή της στον τρόπο καταγγελίας σοβαρών ποινικών αδικημάτων και διενέργειας ελέγχων στο ποινικό μητρώο των οδηγών.

Δικαστής το 2018 έδωσε στη συνέχεια στην Uber μια προσωρινή 15μηνη άδεια, που λήγει στις 25 Σεπτεμβρίου, αφού η εταιρία προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο επιχειρηματικό της μοντέλο στο Λονδίνο, τη βασικότερη ευρωπαϊκή της αγορά.

Η TfL ανέφερε ότι η νέα δίμηνη άδεια συνοδεύεται από «νέους όρους για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών» και ότι ζητά περισσότερες λεπτομέρειες από την εταιρία. Η Uber, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με την TfL και θα παράσχει όλες τις πρόσθετες πληροφορίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Uber: Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο για 18 μήνες

Η υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) αρνήθηκε να χορηγήσει νέα άδεια στην εταιρία το 2019 λόγω ενός «μοτίβου αδυναμιών» όπως το χαρακτήρισε, όπως ότι εκτελούνταν διαδρομές από άλλους οδηγούς από αυτούς που διαφημίζονταν στην πλατφόρμα.
ΔΙΕΘΝΗ

Να «ανάψει πράσινο» στους δρόμους του Λονδίνου περιμένει η Uber

Η δοκιμαστική άδεια λειτουργίας της Uber στο Λονδίνο λήγει στις 25 Νοεμβρίου και η εταιρεία θα περιμένει την απόφαση των Αρχών της βρετανικής πρωτεύουσας για το αν θα μπορεί να λειτουργεί πλέον στην πόλη.
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Απαγορεύουν τη διέλευση πλοίων που ανήκουν σε Ισραήλ, ΗΠΑ, Βρετανία

Τα πλοία απαγορεύεται να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και την Αραβική Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοινώσεις υπηρεσίας που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.