ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου

Ο ΙDF ζήτησε από τις δυνάμεις του ΟΗΕ να αποχωρήσουν από το Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις στη χώρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με δεδηλωμένο στόχο την εξάλειψη της υποστηριζόμενης από τη Χαμάς Χεζμπολάχ στη Γάζα.

Ένας εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο δήλωσε ότι το Ισραήλ ζήτησε από τις ειρηνευτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν το νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις στο Λίβανο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με δεδηλωμένο στόχο την εξάλειψη της υποστηριζόμενης από τη Χαμάς Χεζμπολάχ στη Γάζα.

Ο Andrea Tenenti, εκπρόσωπος των ειρηνευτικών δυνάμεων του Λιβάνου, δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από τις ειρηνευτικές δυνάμεις να απομακρυνθούν περισσότερο από τα σύνορα με το Ισραήλ.

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις, ωστόσο, συμφώνησαν να παραμείνουν στη θέση τους.

Ο Tenenti λέει ότι φοβάται ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση της σύγκρουσης στο βυθό της Μεσογείου, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους.

Τα Ηνωμένα Έθνη λένε ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις στο Λίβανο πυροβολήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό σήμερα. Είναι η πέμπτη ειρηνευτική δύναμη που δέχεται επίθεση από τον ισραηλινό στρατό μέσα σε δύο ημέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο Αούν επικροτεί τις γαλλοϊταλικές προσπάθειες για νέο συνασπισμό

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, χαιρέτισε τις προσπάθειες Γαλλίας και Ιταλίας για τη δημιουργία πολυεθνικού συνασπισμού που θα αντικαταστήσει τη δύναμη του ΟΗΕ, η οποία λήγει το 2026, τονίζοντας τη στήριξη στη σταθερότητα της χώρας.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Ιταλία σχεδιάζουν νέο πολυεθνικό συνασπισμό για τον Λίβανο

Η Γαλλία και η Ιταλία σχεδιάζουν τη δημιουργία πολυεθνικού συνασπισμού μετά τη λήξη της θητείας της FINUL στον Λίβανο τον Δεκέμβριο, με στόχο την ενίσχυση της κυριαρχίας και της ασφάλειας στη χώρα, ανακοίνωσαν Μακρόν και Μελόνι.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Αποστολή ερευνητών στον Λίβανο για πιθανές παραβιάσεις διεθνούς δικαίου

Ο ΟΗΕ θα στείλει ερευνητική ομάδα στον Λίβανο την επόμενη εβδομάδα για να αποτιμήσει παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από όλες τις πλευρές στη διάρκεια του πολέμου, σύμφωνα με δήλωση του Φόλκερ Τουρκ.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Να σταματήσουν οι επιθέσεις σε ειρηνευτικές δυνάμεις, λέει ο Γκουτέρες

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε τη δολοφονία Σέρβου λοχία της UNIFIL στον Λίβανο και εξέφρασε συλλυπητήρια. Δύο ακόμη κυανόκρανοι τραυματίστηκαν από όλμο· ερευνώνται τα αίτια του περιστατικού.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός Σέρβος στρατιωτικός σε επίθεση σε βάση του ΟΗΕ στον Λίβανο

Το σερβικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον θάνατο του 37χρονου επιλοχία Μίλοβαν Γιοβάνοβιτς σε πυραυλική επίθεση σε βάση του ΟΗΕ στον Λίβανο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.