ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αναβολή της δίκης του για διαφθορά ζήτησε ο Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου είναι ο μοναδικός εν ενεργεία πρωθυπουργός στην ιστορία του Ισραήλ εναντίον του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και θύμα «κυνηγιού μαγισσών».

Ο απερχόμενος Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ζήτησε σήμερα την αναβολή της δίκη του για διαφθορά η οποία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι δεν είχε πρόσβαση σε κάποια έγγραφα της έρευνας.

Οι δικηγόροι του Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε ότι κατήγαγε «τη μεγαλύτερη νίκη» της καριέρας του στις βουλευτικές της 2ας Μαρτίου, έστειλαν επιστολή στο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ ζητώντας αναβολή 45 ημερών. «Τη στιγμή που κατατέθηκε το αίτημα αυτό δεν είχαμε ακόμη λάβει το σύνολο των εγγράφων της έρευνας», ανέφεραν.

Ο Νετανιάχου είναι ο μοναδικός εν ενεργεία πρωθυπουργός στην ιστορία του Ισραήλ εναντίον του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία, και αντίθετα με όσα προβλέπονται για τους υπουργούς, ο πρωθυπουργός δεν είναι αναγκασμένος να παραιτηθεί από τη θέση του αν του απαγγελθούν κατηγορίες, όμως στερείται ασυλίας.

Ο Νετανιάχου δηλώνει αθώος και θύμα «κυνηγιού μαγισσών».

Στις 17 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινώσει ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρέουβεν Ρίβλιν το πρόσωπο στο οποίο θα αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Νετανιάχου και ο βασικός του αντίπαλος Μπένι Γκαντς διεξάγουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών ώστε να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Βουλευτές εξετάζουν να προτείνουν νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τον σχηματισμό κυβέρνησης στους πολιτικούς εναντίον των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pfizer, koronoios, embolio
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer περιορίζει την μετάδοση

Αν και χρειάζεται επιπλέον έρευνα για να υπάρξουν οριστικά συμπεράσματα, οι δύο μελέτες είναι μεταξύ των πρώτων που δείχνουν ότι ένα εμβόλιο μπορεί να σταματά την μετάδοση του ιού και όχι μόνο να προλαμβάνει την νόσηση από τον κορονοϊό.
ΔΙΕΘΝΗ

Βγαίνει από το 3ο lockdown το Ισραήλ, στο 40% των πολιτών το εμβόλιο

Από χθες οι Ισραηλινοί μπορούν να μετακινηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους. Τα εθνικά πάρκα και οι δρυμοί έχουν επίσης ανοίξει, όπως και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όμως μόνο για οικογένειες.
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

«Φρενάρει» τον κορονοϊό στους ηλικιωμένους το εμβόλιο της Pfizer

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, σχεδόν έξι εβδομάδες από τότε που άρχισε να χορηγείται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, φαίνεται να έχει μειώσει σημαντικά και γρήγορα τόσο τις εισαγωγές στο νοσοκομείο, όσο και τις νέες λοιμώξεις (κρούσματα).