ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγη: Huawei

Πιέσεις ασκούν οι ΗΠΑ στον Καναδά για τη Huawei

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει τον Καναδά ότι θα χάσει την πρόσβασή του σε διαβαθμισμένη πληροφόρηση, αν επιτρέψει τη συμμετοχή της Huawei στην εγκατάσταση της τεχνολογίας 5G στον Καναδά.

Ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος άσκησε πιέσεις χθες στον Καναδά για την απόφαση που πρόκειται να λάβει η Οτάβα, σχετικά με το αν θα επιτρέψει τη συμμετοχή της Huawei Texhnologies, στην οργάνωση του δικτύου τεχνολογίας 5G του Καναδά.

Σε μία συμμετοχή της κινεζικής εταιρίας στην οργάνωση του καναδικού δικτύου 5G είναι αντίθετη η Ουάσιγκτον.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει προειδοποιήσει από την προηγούμενη χρονιά τον Καναδά ότι θα χάσει την πρόσβασή του σε διαβαθμισμένη πληροφόρηση, στην περίπτωση που επιτρέψει τη συμμετοχή της Huawei στην εγκατάσταση της τεχνολογίας 5G στον Καναδά.

Ο Ρόμπερτ Μπλέιρ ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Τραμπ όσον αφορά την πολιτική για τις διεθνείς τηλεπικοινωνίες, συζήτησε «τη σημασία μιας ασφαλούς και λειτουργικής υποδομής τηλεπικοινωνιών επόμενης γενιάς», αλλά και την αμυντική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμούς στις εκδόσεις βίζα για εργαζομένους της Huawei επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Ο Μάικ Πομπέο σημείωσε πως θα επιβληθούν περιορισμοί σε όσους υπαλλήλους κινεζικών εταιρειών που στηρίζουν καθεστώτα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεβάζοντας ξανά την ένταση με το Πεκίνο.