ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ουκρανικό drone Geran-2
Εικόνα με στρατιωτικά drone Geran-2 να πετούν πάνω από σύννεφα, δίνοντας έμφαση στη σύγχρονη έννοια πολέμου.

Νέες επιθέσεις με ιπτάμενα drones από τη Ρωσία στο Κίεβο τη νύχτα

Η ρωσική αεράμυνα, από την πλευρά της, αναχαίτισε 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το νότιο και κεντρικό τμήμα της Ρωσίας σε διάστημα δύο ωρών, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Η ουκρανική αεράμυνα ενεργοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για να αποκρούσει ένα κύμα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που κατευθύνονταν προς το Κίεβο, δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, σύμφωνα με το Reuters.

«Κρυφτείτε σε καταφύγια», απευθύνθηκε στους πολίτες μέσω της εφαρμογής Telegram.

Η ρωσική αεράμυνα, από την πλευρά της, αναχαίτισε 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το νότιο και κεντρικό τμήμα της Ρωσίας σε διάστημα δύο ωρών, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Το υπουργείο ανέφερε στο Telegram ότι μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τις περιοχές Μπέλγκοροντ, Λιπάτσκ και Οριόλ και ένα πάνω από το Μπριάνσκ μεταξύ 20 και 22 μ.μ. ώρα Μόσχας (17 και 19 μ.μ. GMT).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Drone πάνω από θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drones στο ρωσικό λιμάνι Ταμάν με ζημιές σε υποδομές

Το λιμάνι Ταμάν στη Ρωσία δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drones, με εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές και πυρκαγιά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βενιαμίν Κοντράτιεφ. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για θύματα ή το μέγεθος των ζημιών.
Ρωσικό χρήμα κυρώσεις
ΔΙΕΘΝΗ

Λετονία: Η ρωσική οικονομία θα παραμείνει στρατιωτικοποιημένη μετά τον πόλεμο

Η ρωσική οικονομία θα παραμείνει στρατιωτικοποιημένη και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζει ο επικεφαλής των λετονικών μυστικών υπηρεσιών, εκτιμώντας πως η επιθετικότητα της Μόσχας θα εξαρτηθεί κυρίως από τη διατήρηση των κυρώσεων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία αλλάζει διαπραγματευτή για να καθυστερήσει αποφάσεις

Ο Ζελένσκι εξέφρασε έκπληξη για την αλλαγή επικεφαλής στις ρωσικές διαπραγματεύσεις, εκτιμώντας πως στόχος είναι η καθυστέρηση των αποφάσεων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ξένα στρατεύματα και μακροχρόνιες εγγυήσεις ασφάλειας στη χώρα του.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ίσως να μην επιδιώξει ποτέ ειρήνη στην Ουκρανία, λέει ο Γουίτακερ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία ίσως να μην είναι ποτέ διατεθειμένη να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για μια δίκαιη συμφωνία υπό τις παρούσες συνθήκες.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 2 νεκροί από ουκρανική πυραυλική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, ένας σε κρίσιμη κατάσταση, από ουκρανική πυραυλική επίθεση στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, με σοβαρές ζημιές σε ενεργειακό δίκτυο και πολυκατοικίες, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.