ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Πολλά θα είναι διαφορετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ο Σολτς

Ο καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στον διχασμό της αμερικανικής κοινωνίας κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, όσο πιο ενωμένοι είναι οι πολίτες μιας χώρας τόσο πιο ισχυρή είναι και η χώρα.

«Πολλά πράγματα θα είναι σίγουρα διαφορετικά υπό τον Ντόναλντ Τραμπ», προέβλεψε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και τόνισε την ανάγκη διατήρησης του διατλαντικού δεσμού.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια περίοδο μεγάλων κρίσεων και προκλήσεων. Οι ΗΠΑ και ο πρόεδρός τους διαδραματίζουν πάντα έναν κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπισή τους, για αυτό και οι εκλογές στις ΗΠΑ έχουν πάντα συνέπειες και πέρα από τα εθνικά σύνορα», δήλωσε ο κ. Σολτς και τόνισε ότι για την Γερμανία «είναι σημαντικό να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον, να δημιουργήσει γρήγορα λειτουργικές σχέσεις με την μελλοντική κυβέρνηση των ΗΠΑ και να ευθυγραμμίσει τις θέσεις της».

«Πολλά θα είναι σίγουρα διαφορετικά με μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ. Το έχει καταστήσει κατ' επανάληψη δημοσίως σαφές ο κ. Τραμπ», συνέχισε ο καγκελάριος και αναφέρθηκε σε τρία μηνύματα προς την Ουάσιγκτον: «Πρώτον, η Γερμανία παραμένει αξιόπιστος διατλαντικός εταίρος και γνωρίζουμε την συνεισφορά μας σε αυτή την συνεργασία. Αυτό ισχύει και για την απειλή από την Μόσχα. Δεύτερον, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παραμείνει ενωμένη και να ενεργεί με συνοχή (…) Και τρίτον και οι δύο πλευρές ωφελούνται από την διατλαντική εταιρική σχέση. We are better off together (είμαστε καλύτερα μαζί) και από κοινού μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από ό,τι ο ένας εναντίον του άλλου».

Ο καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στον διχασμό της αμερικανικής κοινωνίας κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, όσο πιο ενωμένοι είναι οι πολίτες μιας χώρας τόσο πιο ισχυρή είναι και η χώρα και ευχήθηκε ενότητα και για την Γερμανία. «Ζούμε σε μια χώρα. Μας ενώνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελικόπτερο CH-47 Chinook
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών από την Γερμανία

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την απόσυρση περίπου 5.000 Αμερικανών στρατιωτικών από τη Γερμανία μέσα σε έναν χρόνο, μετά τη δυσαρέσκεια του Τραμπ για σχόλια του Μερτς σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν. Η διαδικασία θα κρατήσει 6 έως 12 μήνες.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποχώρηση 5.000 αμερικανών στρατιωτικών από τη Γερμανία

Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία μέσα σε 6 έως 12 μήνες, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, εν μέσω εντάσεων μεταξύ Τραμπ και Ευρωπαίων συμμάχων για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τη διαμάχη με τον Γερμανό καγκελάριο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων από Ιταλία και Ισπανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ιταλία και Ισπανία, επικρίνοντας τις δύο χώρες για την έλλειψη στήριξης στις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: O Φρίντριχ Μερτς να κοιτάξει την διαλυμένη του χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, λέγοντας πως θα έπρεπε να επικεντρωθεί στον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και λιγότερο στην ιρανική πυρηνική απειλή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εξετάζει μείωση των αμερικανικών δυνάμεων στη Γερμανία

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν τη μείωση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γερμανία, μετά από διαφωνίες με τον Φρίντριχ Μερτς αναφορικά με σχόλια του γερμανού καγκελάριου για τον πόλεμο κατά του Ιράν.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επιτίθεται δριμύτατα στον καγκελάριο Μερτς για το Ιράν

Σε ανάρτησή του, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Γερμανό καγκελάριο Μερτς ότι υποστηρίζει την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του και σχολιάζοντας αρνητικά την οικονομική κατάσταση της Γερμανίας.