ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Ζελένσκι: Στους 100.000 στρατιώτες ίσως φτάσουν οι Βορειοκορεάτες στη Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε ότι «η Ουκρανία δεν θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της στα εδάφη της, η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, πρέπει να ενεργήσουμε με σύνεση».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι οι βορειοκορεατικές δυνάμεις στη Ρωσία θα μπορούσαν να φτάσουν τους 100.000 στρατιώτες.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στο ουκρανικό κοινοβούλιο, σημείωσε ότι «είναι κρίσιμη η ενότητα στο Κίεβο σε μια συγκυρία που θα κρίνει το ποιος θα νικήσει σε αυτόν τον πόλεμο».

Συνεχίζοντας, επανέλαβε ότι «η Ουκρανία δεν θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της στα εδάφη της, η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, πρέπει να ενεργήσουμε με σύνεση».

Όσον αφορά την πιθανότητα εκλογών, είπε ότι θα ήταν επιζήμιες για την Ουκρανία εν μέσω πολέμου, και ότι χρειάζεται πρώτα μια δίκαιη ειρήνη. «Η Ουκρανία σχεδιάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση του μετώπου και την ενίσχυση των τεχνολογικών δυνατοτήτων του στρατού». Σύμφωνα με τον Ουκρανό  πρόεδρο, η Ουκρανία θα παράγει τουλάχιστον 30.000 drones μεγάλου βεληνεκούς το επόμενο έτος ενώ στοχεύει και στην παραγωγή 3.000 πυραύλων κρουζ.

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω από 40 ξένοι παραγωγοί όπλων εργάζονται στον ουκρανικό τομέα παραγωγής όπλων.

Επίσης, σημείωσε ότι ορισμένοι Ουκρανοί πρεσβευτές θα αλλάξουν μέχρι το τέλος του έτους ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις χώρες της G7.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση σε δύο εργοστάσια αεροσκαφών στη Ρωσία

Το ουκρανικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έπληξαν δύο ρωσικά εργοστάσια αεροσκαφών σε Ουλιάνοφσκ και Νόβγκοροντ, προκαλώντας ζημιές σε υπόστεγα και αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Aviastar.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός από ουκρανική επίθεση με drones στη νότια Ρωσία

Επίθεση με ουκρανικά drones στην Κρασναντάρ της νότιας Ρωσίας σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και ζημιές σε τρία κτίρια, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βενιαμίν Καντράτιεφ.
Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Επιθέσεις της Ρωσίας σε Κίεβο και άλλες πόλεις λένε αξιωματούχοι

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες περιοχές, προκαλώντας ζημιές σε πολυκατοικίες, εκπαιδευτικό ίδρυμα και εμπορικό χώρο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και μαρτυρίες πολιτών.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία κατέλαβε 500 τετραγωνικά χλμ στην Ουκρανία τον Ιανουάριο

Ο αρχηγός του ρωσικού στρατού δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν 17 κοινότητες και πάνω από 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Ουκρανία φέτος τον Ιανουάριο, χωρίς να επαληθεύεται η ακρίβεια των ανακοινώσεων.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα στην περιοχή Μπέλγκοροντ, Ρωσία

Ένας νεκρός, ένας τραυματίας και ζημιές σε κτίρια είναι ο απολογισμός επιθέσεων με drones που εξαπέλυσαν σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τρεις ρωσικές πλατφόρμες στην Κασπία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν τρεις ρωσικές πετρελαϊκές πλατφόρμες στην Κασπία Θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς σκοπούς. Οι ζημιές από τα πλήγματα αξιολογούνται.