ΓΔ: 2120.82 -0.13% Τζίρος: 151.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φώτο: Shutterstock

Νέα τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Ερντογάν δήλωσε ότι στόχος τους είναι η αύξηση της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα στην επέκταση του όγκου του εμπορίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη συνομιλία, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας, περιφερειακά και παγκόσμια θέματα. Περισσότερο επικεντρώθηκα στη συνεργασία στο εμπόριο και την οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Ερντογάν δήλωσε ότι στόχος τους είναι η αύξηση της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα στην επέκταση του όγκου του εμπορίου. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της για τον τερματισμό των εντάσεων στην περιοχή και θα συνεχίσει να συμβάλλει στις ειρηνευτικές διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Κατάρριψη δεύτερου ρωσικού drone σε μία εβδομάδα στη Νικομήδεια

Μη επανδρωμένο ρωσικό αεροσκάφος τύπου Orlan-10 συνετρίβη στη Νικομήδεια Τουρκίας, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό στη χώρα σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Η Μόσχα επιτέθηκε με drone σε τουρκικό πλοίο, λέει η Ουκρανία

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έπληξε τουρκικό φορτηγό πλοίο με drone στη Μαύρη Θάλασσα, χωρίς τραυματίες. Το πλοίο, που μετέφερε ηλιέλαιο στην Αίγυπτο, συνέχισε το ταξίδι του παρά τις ζημιές.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα ζητά τερματισμό επιθέσεων σε πλοία και υποδομές στην Ουκρανία

Η Τουρκία κάλεσε σε άμεσο τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, μετά από επίθεση σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στο Τσορνομόρσκ. Ζητά να σταματήσουν οι επιθέσεις που απειλούν τη ναυσιπλοΐα και τις ενεργειακές υποδομές στη Μαύρη Θάλασσα.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν σε Πούτιν: Πρόταση για εκεχειρία σε ενέργεια και λιμάνια

Ο Ερντογάν συνάντησε τον Πούτιν στο Ασκαμπάτ, δηλώνοντας στήριξη σε πρωτοβουλίες ειρήνης για την Ουκρανία και προτείνοντας περιορισμένη εκεχειρία σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και λιμάνια. Προσέφερε επίσης την Τουρκία ως χώρα διαμεσολάβησης.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν και Πούτιν συναντήθηκαν στην Ασκαμπάτ του Τουρκμενιστάν

Ο Ερντογάν και ο Πούτιν συναντήθηκαν στην Ασκαμπάτ, Τουρκμενιστάν, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ Ειρήνης και Ασφάλειας, με αφορμή τα 30 χρόνια ουδετερότητας της χώρας. Παρόντες ήταν ανώτατα στελέχη από Τουρκία και Ρωσία.