ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Παραγουάη σταματάει την αεροπορική σύνδεση με Ευρώπη

Μετά τις ΗΠΑ και η Παραγουάη αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη μέχρι τις 26 Μαρτίου, μετά τα έξι κρούσματα κορονοϊού που έχουν πλήξει την χώρα.

Την απόφαση για αναστολή των απευθείας πτήσεων από και προς την Ευρώπη μέχρι τις 26 Μαρτίου αποφάσισε η κυβέρνηση της Παραγουάης με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μετά τα πρώτα έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε περιφερειακό επίπεδο», ώστε να «μη γίνονται πλέον πτήσεις προς την ήπειρό μας από την Ευρώπη», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της παραγουανής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, ο Έντγκαρ Μελγαρέχο. Αναφερόταν σε παρόμοια μέτρα που επέβαλαν άλλες κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βολιβία) και αυτή των ΗΠΑ.

Η απόφαση της παραγουανής κυβέρνησης θα πλήξει κυρίως την Air Europa, τη μοναδική αεροπορική εταιρεία που συνδέει τη χώρα με την ευρωπαϊκή ήπειρο, με το δρομολόγιο Ασουνσιόν-Μαδρίτη. Ο Μελγαρέχο τόνισε ότι η διάρκεια του μέτρου θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Χούλιο Ματσολένι ανακοίνωσε τον εντοπισμό του έκτου κρούσματος στην Παραγουάη. Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν εξετάζουν προς το παρόν το κλείσιμο των συνόρων, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λάβουν ακόμα πιο αυστηρά εάν τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ