ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Δάνειο 5 δισ. ζητά από το ΔΝΤ το Ιράν, λόγω κορονοϊού

Είναι η πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1960 που η Τεχεράνη στρέφεται στο Ταμείο για οικονομική στήριξη.

Έκτακτη στήριξη, μέσω δανείου ύψους πέντε δισ. δολαρίων, ζήτησε το Ιράν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καθώς η χώρα πλήττεται κατάφορα από την επιδημία του κορονοϊού, με περισσότερα από 10.000 κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους. Η εξάπλωση της νόσου έχει παγώσει την οικονομική δραστηριότητα στο Ιράν, ενώ η βουτιά του πετρελαίου καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση για τη χώρα της Μ. Ανατολής.

Όπως αναφέρει το Aljazeera, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μοχάμεντ Ζαρίφ, ανακοίνωσε την πληροφορία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, αναφέροντας ότι «η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει τις χώρες που πλήττονται από τον ιό μέσω της διαδικασίας του Rapid Financial Instrument. Η κεντρική μας τράπεζα κατέθεσε αίτημα άμεσης χρήσης του». Το αίτημα επιβεβαίωσε, εκ νέου διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και ο επικεφαλής της κεντρικής τράπζες του Ιράν, Αμπ. Χεματί.  
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Για κίνδυνο σοβαρής διόρθωσης στις αγορές προειδοποιεί το ΔΝΤ

Το Ταμείο στην έκθεσή του «Global Financial Stabilty Report», τονίζει ότι η άνοδος των αγορών στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα κρατικά προγράμματα στήριξης και όχι σε θετικά μακροοικονομικά ή εταιρικά δεδομένα.
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Θολός ορίζοντας λόγω πανδημίας, να παραταθούν τα μέτρα στήριξης

Οριακά αυξημένη παγκόσμια ανάπτυξη φέτος σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη περιμένει το Ταμείο για την παγκόσμια οικονομία. Καλύτερη πορεία έχουν ΗΠΑ και Κίνα, ενώ μένει πίσω η Ευρώπη.