ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλάει σε συνέντευξη με φόντο την ουκρανική σημαία.

Ζελένσκι: Ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ χωρίς τα κατεχόμενα εδάφη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, χωρίς τα κατειλημμένα εδάφη από τη Ρωσία, ώστε να τερματιστεί η πολεμική σύγκρουση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε απόψε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, επιτρέποντας ταυτόχρονα στη Ρωσία να διατηρήσει προς το παρόν τα εδάφη που έχει καταλάβει, θα ήταν μια λύση για τον τερματισμό της «καυτής φάσης» του πολέμου που διαρκεί 33 μήνες.

«Κανείς δεν πρότεινε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το ένα ή το άλλο μέρος της Ουκρανίας. Το γεγονός είναι ότι πρόκειται για μια λύση που θα τερμάτιζε την καυτή φάση του πολέμου, επειδή μπορούμε απλώς να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το τμήμα της Ουκρανίας που είναι υπό τον έλεγχό μας», είπε ο Ζελένσκι στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

«Όμως η πρόσκληση θα πρέπει να απευθύνεται στην Ουκρανία εντός των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων της. Δεν μπορείς να απευθύνεις πρόσκληση μόνο σε ένα τμήμα μιας χώρας», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Drone πάνω από θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drones στο ρωσικό λιμάνι Ταμάν με ζημιές σε υποδομές

Το λιμάνι Ταμάν στη Ρωσία δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drones, με εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές και πυρκαγιά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βενιαμίν Κοντράτιεφ. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για θύματα ή το μέγεθος των ζημιών.
Ρωσικό χρήμα κυρώσεις
ΔΙΕΘΝΗ

Λετονία: Η ρωσική οικονομία θα παραμείνει στρατιωτικοποιημένη μετά τον πόλεμο

Η ρωσική οικονομία θα παραμείνει στρατιωτικοποιημένη και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζει ο επικεφαλής των λετονικών μυστικών υπηρεσιών, εκτιμώντας πως η επιθετικότητα της Μόσχας θα εξαρτηθεί κυρίως από τη διατήρηση των κυρώσεων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία αλλάζει διαπραγματευτή για να καθυστερήσει αποφάσεις

Ο Ζελένσκι εξέφρασε έκπληξη για την αλλαγή επικεφαλής στις ρωσικές διαπραγματεύσεις, εκτιμώντας πως στόχος είναι η καθυστέρηση των αποφάσεων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ξένα στρατεύματα και μακροχρόνιες εγγυήσεις ασφάλειας στη χώρα του.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ίσως να μην επιδιώξει ποτέ ειρήνη στην Ουκρανία, λέει ο Γουίτακερ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία ίσως να μην είναι ποτέ διατεθειμένη να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για μια δίκαιη συμφωνία υπό τις παρούσες συνθήκες.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 2 νεκροί από ουκρανική πυραυλική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, ένας σε κρίσιμη κατάσταση, από ουκρανική πυραυλική επίθεση στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, με σοβαρές ζημιές σε ενεργειακό δίκτυο και πολυκατοικίες, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.