ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλάει σε συνέντευξη με φόντο την ουκρανική σημαία.

Ζελένσκι: Ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ χωρίς τα κατεχόμενα εδάφη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, χωρίς τα κατειλημμένα εδάφη από τη Ρωσία, ώστε να τερματιστεί η πολεμική σύγκρουση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε απόψε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, επιτρέποντας ταυτόχρονα στη Ρωσία να διατηρήσει προς το παρόν τα εδάφη που έχει καταλάβει, θα ήταν μια λύση για τον τερματισμό της «καυτής φάσης» του πολέμου που διαρκεί 33 μήνες.

«Κανείς δεν πρότεινε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το ένα ή το άλλο μέρος της Ουκρανίας. Το γεγονός είναι ότι πρόκειται για μια λύση που θα τερμάτιζε την καυτή φάση του πολέμου, επειδή μπορούμε απλώς να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το τμήμα της Ουκρανίας που είναι υπό τον έλεγχό μας», είπε ο Ζελένσκι στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

«Όμως η πρόσκληση θα πρέπει να απευθύνεται στην Ουκρανία εντός των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων της. Δεν μπορείς να απευθύνεις πρόσκληση μόνο σε ένα τμήμα μιας χώρας», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία απαντά με επιθέσεις στην πασχαλινή πρόταση εκεχειρίας στην Ουκρανία

Μεγάλης έντασης επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές εξαπέλυσε η Μόσχα ως απάντηση στην πρόταση του Κιέβου για πασχαλινή εκεχειρία, δήλωσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας και της στήριξης για ειρήνη.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από σπάνια ημερήσια επίθεση drone της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Ρωσία εξαπέλυσε σπάνια μαζική επίθεση με drones στην Ουκρανία, αφήνοντας τέσσερις νεκρούς στην Τσερκάσι και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε υποδομές. Σε 24 ώρες εκτοξεύτηκαν συνολικά περίπου 700 drones, σύμφωνα με το Κίεβο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επαφές Ζελένσκι-Ρούτε με Αμερικανούς διαπραγματευτές

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με Αμερικανούς διαπραγματευτές, παρουσία του επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, του Στηβ Γουίτκοφ, του Τζάρεντ Κούσνερ και του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός χτύπησε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικών εξαρτημάτων

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε εργοστάσιο εξαρτημάτων πυραύλων στη Μπριάνσκ, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο. Εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις εντός Ρωσίας, με στόχο όπλα, ενέργεια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Απορρίπτει την εκεχειρία του Πάσχα που πρότεινε η Ουκρανία

Η Ρωσία απέρριψε πρόταση της Ουκρανίας για πασχαλινή κατάπαυση πυρός, χαρακτηρίζοντάς τη "κόλπο δημοσίων σχέσεων". Η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι ο Ζελένσκι θέλει να προετοιμάσει τις ουκρανικές δυνάμεις για συνέχιση του πολέμου.