ΓΔ: 2541.99 -0.72% Τζίρος: 369.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλάει σε συνέντευξη με φόντο την ουκρανική σημαία.

Ζελένσκι: Ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ χωρίς τα κατεχόμενα εδάφη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, χωρίς τα κατειλημμένα εδάφη από τη Ρωσία, ώστε να τερματιστεί η πολεμική σύγκρουση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε απόψε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, επιτρέποντας ταυτόχρονα στη Ρωσία να διατηρήσει προς το παρόν τα εδάφη που έχει καταλάβει, θα ήταν μια λύση για τον τερματισμό της «καυτής φάσης» του πολέμου που διαρκεί 33 μήνες.

«Κανείς δεν πρότεινε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το ένα ή το άλλο μέρος της Ουκρανίας. Το γεγονός είναι ότι πρόκειται για μια λύση που θα τερμάτιζε την καυτή φάση του πολέμου, επειδή μπορούμε απλώς να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το τμήμα της Ουκρανίας που είναι υπό τον έλεγχό μας», είπε ο Ζελένσκι στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

«Όμως η πρόσκληση θα πρέπει να απευθύνεται στην Ουκρανία εντός των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων της. Δεν μπορείς να απευθύνεις πρόσκληση μόνο σε ένα τμήμα μιας χώρας», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ουκρανίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν 8 δεξαμενόπλοια του ρωσικού στόλου στην Αζοφική

Ουκρανικά drones έπληξαν οκτώ δεξαμενόπλοια του ρωσικού «σκιώδους στόλου» με πετρέλαιο στην Αζοφική Θάλασσα, ενώ χτυπήθηκαν και ένα φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου και ένα οχηματαγωγό, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μπρόβντι.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικά στρατιωτικά εργοστάσια στη Μπριάνσκ

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πλήγμα σε δύο εργοστάσια που σχετίζονται με το ρωσικό στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα στη Μπριάνσκ, ενώ η Ρωσία αναχαίτισε 452 drones σε 17 περιοχές κατά τη διάρκεια μαζικής επίθεσης τη νύχτα.