ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πύραυλος ATACMS έκθεση
Ο πύραυλος ATACMS της Lockheed Martin παρουσιάζεται σε διεθνή έκθεση αμυντικής τεχνολογίας.

Ρωσία: Θα απαντήσουμε «υποχρεωτικά» στην ουκρανική επίθεση με ATACMS

Η χθεσινή ουκρανική επίθεση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τη Μόσχα, εναντίον ρωσικού στρατιωτικού αεροδρομίου.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός θα απαντήσει «υποχρεωτικά» στη χθεσινή ουκρανική επίθεση που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τη Μόσχα, εναντίον ρωσικού στρατιωτικού αεροδρομίου με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS, κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα ακολουθήσει μια απάντηση: θα έρθει τη στιγμή και με τον τρόπο που θα θεωρηθούν κατάλληλα. Θα ακολουθήσει υποχρεωτικά», τόνισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο ρωσικός στρατός έκανε χθες, Τετάρτη, μια δήλωση «ξεκάθαρη και χωρίς καμιά απολύτως αμφισημία» προς την κατεύθυνση αυτή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωσή του, είχε πράγματι αναφέρει ότι μια τέτοια επίθεση «δεν θα έμενε χωρίς απάντηση». «Θα ληφθούν κατάλληλα μέτρα», είχε προσθέσει.

Πρόσφατα, αντιδρώντας σε παρόμοια πλήγματα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε απειλήσει να βομβαρδίσει κέντρα λήψης αποφάσεων στο Κίεβο με τον πειραματικό υπερηχητικό πύραυλό του Ορέσνικ, ο οποίος μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή, καθώς και τις δυτικές χώρες που βοηθούν την Ουκρανία να επιτίθεται στο ρωσικό έδαφος.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ δήλωσε χθες, Τετάρτη, στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί «πιθανό η Ρωσία να χρησιμοποιήσει τον πύραυλο Ορέσνικ μέσα στις επόμενες ημέρες».

Παρά τις πρόσφατες απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν, οι ουκρανικές επιθέσεις που διεξάγονται με δυτικούς πυραύλους εναντίον του ρωσικού εδάφους συνεχίσθηκαν χθες, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το ρωσικό στρατό, ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Ταγκανρόγκ, στην περιφέρεια του Ροστόφ (νοτιοδυτική Ρωσία), στοχοθετήθηκε χθες το πρωί.

Έξι αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία, δύο από τους οποίους «καταρρίφθηκαν» και «οι άλλοι εξουδετερώθηκαν με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου», είχαν διαβεβαιώσει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι ουκρανικές αρχές δεν ανακοίνωσαν ούτε σχολίασαν αυτή την επιχείρηση.

Στο πεδίο της μάχης, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την κατάληψη του μικρού οικισμού Ζόρια στην ανατολική ουκρανική περιφέρεια του Ντονέτσκ. Ο οικισμός αυτός βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης Κουραχοβέ, που οι δυνάμεις της Μόσχας προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να καταλάβουν.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία προχωρούν σε ανταλλαγή σορών στρατιωτών

Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 ουκρανικά λείψανα στην Ουκρανία και έλαβε 35 ρωσικές σορούς, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες μορφές συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τέσσερα χρόνια ζωής ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά

Η Μαρία, Ουκρανή μετανάστρια στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια, μιλά για τη μοναξιά και την απόρριψη από τους συγγενείς της λόγω του πολέμου. Μόνο οι γονείς της διατηρούν επαφή μαζί της από την Ουκρανία.
Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση έπληξε το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας

Νέα μαζική ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές σημειώθηκε τη νύχτα, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με την Ukrenergo. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρές ζημιές στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό βομβαρδισμό

Νυχτερινός ουκρανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη, ο οποίος ανέφερε ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα και δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερη ημέρα ειρηνευτικών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι

Ουκρανία και Ρωσία συνεχίζουν σήμερα στο Αμπού Ντάμπι τις διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια τερματισμού του πολέμου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Ρουστέμ Ουμέροφ.