ΓΔ: 2259.05 1.76% Τζίρος: 211.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:52:37
businessdaily-Argentina-Javier Milei
Φωτο: Shutterstock

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μιλέι έλαβε σήμερα την ιταλική υπηκοότητα

Ο πρόεδρος, ο οποίος θα συμμετάσχει στο τετραήμερο ετήσιο συνέδριο Atreyu, που διοργανώνεται από το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, έμαθε τα νέα κατά τη διάρκεια μιας ωριαίας συνομιλίας με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Chigi.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι, ο οποίος επισκέπτεται τη Ρώμη, έλαβε ιταλική υπηκοότητα, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο πρόεδρος, ο οποίος θα συμμετάσχει στο τετραήμερο ετήσιο συνέδριο Atreyu, που διοργανώνεται από το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, έμαθε τα νέα κατά τη διάρκεια μιας ωριαίας συνομιλίας με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Chigi.

Αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική και προσωπική κατανόηση μεταξύ των δύο ηγετών, σημειώνει το ANSA. Ο Milley κλήθηκε για τη θετική ολοκλήρωση της ταχείας διαδικασίας για τον εντοπισμό των ιταλικών ριζών του, που ξεκίνησε η κυβέρνηση πριν από εβδομάδες.

Η αδελφή του προέδρου της Αργεντινής, Καρίνα, έχει επίσης λάβει υπηκοότητα, προσθέτει το ANSA, και η είδηση διαδόθηκε επίσης από το Reuters.

«Η ιταλική κυβέρνηση χορήγησε την ιταλική υπηκοότητα στον Μιλέι με ταχύτητα που είναι άγνωστη σε πολλούς αλλοδαπούς με Ιταλούς γονείς ή παππούδες. Γιατί υπήρξε μια τόσο ταχεία διαδικασία για αυτόν, όταν άλλοι που θέλουν υπηκοότητα πρέπει να περιμένουν χρόνια;» ρώτησε ένας από τους ηγέτες των Πρασίνων και της Αριστερής Συμμαχίας.

Κατά τη διάρκεια προηγούμενης επίσκεψής του στην Ιταλία, ο Μιλέι δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ένιωθε «75% Ιταλός» επειδή τρεις από τους γονείς του πατέρα και της μητέρας του ήταν ιταλικής καταγωγής.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Αργεντινής είπε ότι έχει ένα «απίστευτο πάθος για την ιταλική όπερα».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Χιλής Καστ αντλεί έμπνευση από Μελόνι και Όρμπαν

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Χιλής, Χοσέ Αντόνιο Καστ, δήλωσε πως θα υιοθετήσει πολιτικές από Ιταλία, Αργεντινή και Ουγγαρία για να αντιμετωπίσει μαφία, πληθωρισμό και παράτυπη μετανάστευση, δίνοντας έμφαση στη δημόσια τάξη.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Σε σχέδιο δράσης Ιταλίας-Αργεντινής 2025-2030 συμφώνησαν Μελόνι-Μιλέι

Οι δυο ηγέτες εξύμνησαν τη «συμμαχία ελεύθερων εθνών» ανάμεσα στις χώρες τους κι εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε όσους «αγωνίζονται» κατ’ αυτούς για να προασπίσουν «την ελευθερία» στη Δύση.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στη Νάπολη, Ιταλία

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στα Φλεγραία Πεδία κοντά στη Νάπολη τα ξημερώματα, ακολουθούμενος από τρεις μικρότερες δονήσεις. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή σημαντικές ζημιές. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.
Σέρτζιο Ματαρέλα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ματαρέλα: Καταδίκη για «απολίτιστη μεταχείριση» στη Global Sumud Flotilla

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα χαρακτήρισε την αντιμετώπιση των μελών του Global Sumud Flotilla από τις ισραηλινές αρχές «απολίτιστη», καταδικάζοντας το υψηλό επίπεδο αυθαιρεσίας στα διεθνή ύδατα.
Πλήθος στο Βατικανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώμη: Τιμή στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο στη βασιλική της πόλης

Στη Ρώμη τιμήθηκαν οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος με εκδήλωση στη Βασιλική του Αγίου Κλήμεντα, κοντά στο Κολοσσαίο. Την τελετή διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία, παρουσία του Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπου και κληρικών.