ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό Shutterstock

Κρατικές εγγυήσεις θα ζητήσουν TUI και Lufthansa

Ο γερμανικός κολοσσός ταξιδίων TUI αποσύρει τις προβλέψεις για τις οικονομικές επιδόσεις το τρέχον έτος και σκοπεύει προς το παρόν να εκδώσει αναθεώρηση της καθώς έχει ανασταλεί το σύνολο των δραστηριοτήτων της.

Αίτημα υπαγωγής στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων πρόκειται να υποβάλει στην γερμανική κυβέρνηση ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI, ο οποίος πλήττεται βαριά από την πανδημία του κορονοϊού, με τον αεροπορικό κολοσσό της Γερμανίας Lufthansa να έχει εκφράσει τις ίδιες προθέσεις καθώς έχουν ακυρωθεί περισσότερες από τις μισές πτήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt, η TUI απέσυρε την πρόβλεψή της για τις οικονομικές επιδόσεις της κατά το τρέχον έτος και δεν σκοπεύει προς το παρόν να εκδώσει αναθεώρησή της, καθώς πρακτικά το σύνολο των δραστηριοτήτων της έχει ανασταλεί. «Λαμβάνουμε δραστικά μέτρα περιορισμού των επιπτώσεων στα οικονομικά μας αποτελέσματα. Για αυτό αποφασίσαμε να ζητήσουμε κρατική εγγύηση, προκειμένου να στηρίξουμε την εταιρία μέχρις ότου επαναληφθεί η κανονική λειτουργία της», εξηγείται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», ξενοδόχοι σε Ελλάδα και Ισπανία δήλωσαν ότι η Tui έχει επικοινωνήσει με ταξιωτικούς πράκτορες τους οποίους πιέζει να ακυρώσουν κρατήσεις, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πληρώσει προκαταβολές.

Ενα από τα μεγαλύτερα πλήγματα για την Tui οφείλεται στα τεράστια προβλήματα στον τομέα της κρουαζιέρας, με τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου Princess Cruisses να ανακοινώνει ότι θα σταματήσει τη δραστηριότητά της για διάστημα δύο μηνών.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, ανάλογες προθέσεις έχει εκφράσει μεταξύ άλλων η αεροπορική εταιρία Lufthansa, η οποία, λόγω του κορονοϊού, έχει ακυρώσει περισσότερες από τις μισές πτήσεις της.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν συμφέρει να ανοίξουμε μόνο για Χριστούγεννα», λένε οι Γερμανοί ξενοδόχοι

Kύμα πτωχεύσεων σε ξενοδοχεία και εστιατόρια φοβούνται οι εκπρόσωποι του κλάδου στη Γερμανία. Δηλώνουν ότι δεν έχει νόημα να ανοίξουν για λίγες μέρες στις γιορτές και ζητούν άμεση οικονομική βοήθεια.
ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφιακά και το 2021 η τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο

Μεγάλο τμήμα του εκθεσιακού κέντρου του Βερολίνου στο οποίο φιλοξενείται κάθε χρόνο και η ΙΤΒ έχει ήδη από τον Μάιο μετατραπεί σε νοσοκομείο κορονοϊού, με την εγκατάσταση 500 κλινών με σύγχρονο εξοπλισμό για άτομα που θα νοσήσουν από την Covid-19.