ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Ζελένσκι: Απάνθρωπη ρωσική επίθεση με στόχο ενεργειακές υποδομές

«Σήμερα ο Πούτιν επέλεξε σκόπιμα τα Χριστούγεννα για να επιτεθεί. Τι θα μπορούσε να είναι πιο απάνθρωπο; Πάνω από 70 πύραυλοι, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων, και πάνω από εκατό επιθετικά drones», τόνισε.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε πάνω από 50 ρωσικούς πυραύλους από τους 70 που εξαπέλυσε η Ρωσία σήμερα το πρωί σε μια «απάνθρωπη» επίθεσή της την ημέρα των Χριστουγέννων στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σήμερα ο Πούτιν επέλεξε σκόπιμα τα Χριστούγεννα για να επιτεθεί. Τι θα μπορούσε να είναι πιο απάνθρωπο; Πάνω από 70 πύραυλοι, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων, και πάνω από εκατό επιθετικά drones», τόνισε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι υπήρξαν πλήγματα και έγιναν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιφέρειες λόγω της ρωσικής επιδρομής. «Ο στόχος ήταν η ενέργειά μας. Συνεχίζουν να πολεμούν για ένα μπλακ άουτ στην Ουκρανία», σημείωσε ο Ζελένσκι.

Ρωσικός πύραυλος που είχε στόχο την Ουκρανία διέσχισε τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Ρουμανίας κατά τη διάρκεια μαζικής επίθεσης που εξαπέλυσε η Ρωσία σήμερα το πρωί κατά της γειτονικής της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Σίμπιχα.

«Ρωσικός πύραυλος πέρασε από τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Ρουμανίας, πράγμα το οποίο υπενθυμίζει ότι η Ρωσία δεν απειλεί μόνον την Ουκρανία», σημείωσε ο Σίμπιχα σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας – Κατηγορούμενο βλακωδώς για Ζαπορίζια

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις του για τη διατήρηση της ειρήνης, παραμένοντας ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, ενώ σημείωσε πως υπάρχει παύση στην ειρηνευτική διαδικασία.
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ εξετάζουν αποστολή πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία, δηλώνει ο Βανς

Η Ουάσινγκτον μελετά το αίτημα της Ουκρανίας για πυραύλους Tomahawk, με τον Λευκό Οίκο να διαμηνύει ότι η τελική απόφαση ανήκει στον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς.
Ρωσικά τεθωρακισμένα άσκηση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα δηλώνει ότι κατέλαβε άλλα τρία χωριά στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέλαβε τα χωριά Ντεριλόνε, Μαΐσκε (Ντονέτσκ) και Στεπόβε (Ντνιπροπετρόφσκ) στην ανατολική Ουκρανία, αυξάνοντας έτσι τα εδάφη που ελέγχει, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ανεύθυνες οι απειλές Ζελένσκι για πλήγματα κατά Κρεμλίνου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε ανεύθυνες τις απειλές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πλήγματα κατά του Κρεμλίνου, τονίζοντας πως ο Ουκρανός πρόεδρος επισείει όλες τις επιλογές χωρίς περιορισμούς.