ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 19:12:28
Άνδρας με ηλεκτρονικό τσιγάρο
Νέα πρόταση ΚΕΦΙΜ για φορολογία καπνού και εναλλακτικών προϊόντων. Φώτο: Pixabay

Απαγορεύει από 1.01 την πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης το Βέλγιο

«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης είναι ένα νέο προϊόν που απλά έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει νέους καταναλωτές» δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας Φρανκ Βάντενμπρουκ.

Το Βέλγιο προχωρά από 1η Ιανουαρίου 2025, στην απαγόρευση της πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης, επικαλούμενο περιβαλλοντικούς λόγους και λόγους υγείας.

«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης είναι ένα νέο προϊόν που απλά έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει νέους καταναλωτές» δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας Φρανκ Βάντενμπρουκ.

Όπως σημείωσε ο ίδιος και μεταδίδει το Euronews, τα οικονομικότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα, έχουν μετατραπεί σε απειλή για την υγεία, καθώς είναι ένας εύκολος τρόπος για τους εφήβους να παρασυρθούν στο κάπνισμα και να εθιστούν στη νικοτίνη.

«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συχνά περιέχουν νικοτίνη. Η νικοτίνη σε εθίζει και κάνει κακό στην υγεία. Αυτά είναι δεδομένα» υπογράμμισε.

Την ίδια στιγμή, επειδή είναι μιας χρήσης, το πλαστικό και η μπαταρία του επιβαρύνουν το περιβάλλον. «Δημιουργούν επικίνδυνα χημικά απόβλητα» καθώς οι άνθρωποι απλώς τα πετάνε στα σκουπίδια, εξήγησε ο ίδιος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μον Ντεζ Αρτ Βρυξέλλες
ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Επίθεση με κόκκινη μπογιά στο πολωνικό προξενείο

Άγνωστοι επιτέθηκαν στο πολωνικό προξενείο στις Βρυξέλλες, ρίχνοντας κόκκινη μπογιά και γράφοντας υβριστικά συνθήματα στην πρόσοψη και στο έμβλημα του κτιρίου. Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό, τόνισε το ΥΠΕΞ Πολωνίας.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σχέδιο χρήσης παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων για Ουκρανία

Η Γερμανία προσανατολίζεται στη διάθεση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, στο πλαίσιο σχεδίου της ΕΕ για δάνεια έως 90 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σαφής στήριξη στο δάνειο αποζημιώσεων για την Ουκρανία από ΕΕ

Ο πρωθυπουργός δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα στηρίζει το δάνειο για την Ουκρανία, τονίζοντας πως τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στέλνουν σαφές μήνυμα σήμερα στην ΕΕ
Τράπεζα της Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό δικαστήριο εξετάζει αγωγή κατά της Euroclear στις 16 Ιανουαρίου

Στις 16 Ιανουαρίου το δικαστήριο της Μόσχας θα εξετάσει την αγωγή της ρωσικής κεντρικής τράπεζας κατά του Euroclear, ζητώντας 230 δισ. δολάρια, λόγω της δέσμευσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 165 δισ. ευρώ από την ΕΕ.