ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ουκρανικό drone Geran-2
Εικόνα με στρατιωτικά drone Geran-2 να πετούν πάνω από σύννεφα, δίνοντας έμφαση στη σύγχρονη έννοια πολέμου.

Ρωσική επιδρομή με drones αφήνει έναν νεκρό, δηλώνει το Κίεβο

Θραύσματα προκάλεσαν επίσης ζημιές σε κατοικίες καθώς και τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ενός 16χρονου αγοριού.

Η Ρωσία εξαπέλυσε μπαράζ μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε νυχτερινή επίθεση κατά της Ουκρανίας σήμερα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τέσσερις να τραυματιστούν στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με στρατιωτικούς και περιφερειακούς αξιωματούχους.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 60 από τα 93 ρωσικά drones, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία. Επίσης, «χάθηκε» το ίχνος 26 drones, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία, σε μια αναφορά στη χρήση μέσων ηλεκτρονικού πολέμου από τους Ουκρανούς με στόχο να εκτρέψουν τα ρωσικά drones. Ένα ρωσικό drone βρίσκεται ακόμα στον αέρα, πρόσθεσε η Πολεμική Αεροπορία.

Ο Μίκολα Καλάσνικ, ο εκτελών χρέη κυβερνήτη στην περιφέρεια του Κιέβου, δήλωσε ότι από τα θραύσματα drone σκοτώθηκε ένας οδηγός φορτηγού. Θραύσματα προκάλεσαν επίσης ζημιές σε κατοικίες καθώς και τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ενός 16χρονου αγοριού, σύμφωνα με τον Καλάσνικ. Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι τα ρωσικά drones είχαν στόχο εννέα ουκρανικές περιφέρειες της χώρας. Κατοικίες και εμπορικά κτίρια υπέστησαν ζημιές στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στα ανατολικά, και του Τσερνίχιβ, στα βόρεια, σύμφωνα με τον στρατό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση έπληξε το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας

Νέα μαζική ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές σημειώθηκε τη νύχτα, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με την Ukrenergo. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρές ζημιές στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό βομβαρδισμό

Νυχτερινός ουκρανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη, ο οποίος ανέφερε ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα και δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερη ημέρα ειρηνευτικών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι

Ουκρανία και Ρωσία συνεχίζουν σήμερα στο Αμπού Ντάμπι τις διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια τερματισμού του πολέμου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Ρουστέμ Ουμέροφ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο τραυματίες στο Κίεβο από ρωσική νυχτερινή επίθεση drone

Δύο άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια νυχτερινής ρωσικής επίθεσης με drone στο Κίεβο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο. Προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και εκδηλώθηκε φωτιά σε κτίριο γραφείων από συντρίμμια.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία-Ρωσία: Προοδευτικές οι συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι

Ο Ρουστέμ Ουμέροφ χαρακτήρισε ουσιαστικές και παραγωγικές τις συνομιλίες με ρωσικές και αμερικανικές αντιπροσωπείες στο Αμπού Ντάμπι, τονίζοντας ότι θα συνεχιστούν αύριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.