ΓΔ: 2264.65 -0.06% Τζίρος: 40.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:33:35
Ουκρανικός στρατός μάχη
Στρατιώτες της Ουκρανίας πυροβολούν βαρύ πυροβολικό στο πεδίο μάχης κατά τον πόλεμο.

Νέα επίθεση των Ουκρανών σε ρωσικά δυτικά εδάφη μέσω του Κουρσκ

Οι Ουκρανοί αναφέρουν πως η επίθεση έχει γίνει από πολλά διαφορετικά σημεία έχει αιφνιδιάσει τους Ρώσους και φαίνεται ως η εξέλιξη του Ουκρανικού σχεδίου του περασμένου Αυγούστου. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν επίθεση στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, με στόχο περιοχές κοντά στη Σούντζα και το χωριό Μπολσόγιε Σολντάτσκογιε, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Αντρίι Γέρμακ.

Η κλιμάκωση αυτή περιλαμβάνει τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων. Οι Ουκρανοί αναφέρουν πως η επίθεση έχει γίνει από πολλά διαφορετικά σημεία έχει αιφνιδιάσει τους Ρώσους και φαίνεται ως η εξέλιξη του Ουκρανικού σχεδίου του περασμένου Αυγούστου. 

Ο επικεφαλής του Κέντρου Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Αντρίι Κοβαλένκο, δήλωσε: «Οι Ρώσοι ανησυχούν έντονα στην περιοχή του Κουρσκ. Δέχτηκαν επίθεση σε αρκετές κατευθύνσεις, κάτι που τους αιφνιδίασε. Οι δυνάμεις άμυνας επιχειρούν».

Η περιοχή του Κουρσκ, που συνορεύει με τη βορειοανατολική Ουκρανία, αποτελεί σημαντική βάση για τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ υπενθυμίζεται πως προ μηνών οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν εξαπολύσει αιφνιδιαστική επίθεση καταλαμβάνοντας μεγάλες εκτάσεις.

Πλέον, η προέλαση ξεκινά από το Κουρσκ αλλά έχει ως στόχο συγκεκριμένη περιοχή στην επαρχία του Μπέλγκοροντ. Το Κίεβο φαίνεται πως έχει ως στόχο την δημιουργία «γκρίζας» ζώνης με τις ανατολικές επαρχίες του Σούμι και του Χαρκόβου κατέχοντας ρώσικα εδάφη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν δεκάδες drones με πορεία προς τη Μόσχα

Η Μόσχα δέχθηκε μαζική επίθεση από 74 drones το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν. Η αντιαεροπορική άμυνα τα κατέρριψε χωρίς να υπάρξουν θύματα, μόνο μικρές ζημιές.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε Κίεβο: 1 νεκρός, 16 τραυματίες σύμφωνα με τις αρχές

Αεροπορική επιδρομή των ρωσικών δυνάμεων τη νύχτα σε Κίεβο και περιφέρεια στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 16, σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Προειδοποίηση για κύματα ρωσικών επιθέσεων με drones στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποιεί για νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων με drones μέσα στη μέρα, καθώς πάνω από 100 drones πετούν στον ουκρανικό εναέριο χώρο. Η Μόσχα πλέον στοχεύει υποδομές και πόλεις, αυξάνοντας τις επιθέσεις σε ώρες αιχμής.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επαναλήφθηκαν οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά την εκεχειρία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την επανέναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, καταρρίφθηκαν 108 drones το τελευταίο 24ωρο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο μετά τη λήξη της ανακωχής

Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν στο Κίεβο μετά τη λήξη τριήμερης κατάπαυσης πυρός. Ο κ. Τκατσένκο προειδοποίησε για drone στον ουρανό και ζήτησε να παραμείνουν όλοι σε καταφύγια. Συναγερμός σήμανε μετά από μήνες ηρεμίας.